DOLAR 32,3358 0.16%
EURO 35,1811 -0.06%
ALTIN 2.240,56-0,12
BITCOIN 2076065-5,75%
Gaziantep
10°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ІІ. Çocuk Hakları Festivali Yüzlerce Çocuk ve Yetişkini Ağırladı
402 okunma

ІІ. Çocuk Hakları Festivali Yüzlerce Çocuk ve Yetişkini Ağırladı

ABONE OL
21 Kasım 2022 13:00
ІІ. Çocuk Hakları Festivali Yüzlerce Çocuk ve Yetişkini Ağırladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları’nın, bu yıl ikincisini düzenlediği Çocuk Hakları Festivali, Müze Gazhane Prof. Dr. Sevda Şener Sahnesi’nde düzenlenen söyleşi ve konserden oluşan kapanış etkinlikleriyle sona erdi.

 

19 Kasım Cumartesi günü 20 farklı atölye, söyleşi ve dinletiyle başlayan ІІ. Çocuk Hakları Festivali, 20 Kasım Pazar günü düzenlenen atölye, söyleşi, konser ve çocuk oyunundan oluşan etkinliklerle devam etti.

 

Festivalin kapanış töreni, Müze Gazhane Prof. Dr. Sevda Şener Sahnesi’nde Prof. Dr. Betül Çotuksöken, I. Çocuk Hakları Festivali katılımcıları Ela Aydoğan, Azra Aydoğan ve İstanbul Kent Konseyi & Çocuk Danışma Kurulu Genel Sekreteri Rasim Şişman’ın konuşmalarıyla başladı.

 

Kapanış törenine; İBB Kültürel Etkinlikler Müdürü Gül Ayşe Eken, Turizm Müdürü Hüseyin Gazi Coşan, Orkestralar Müdürü Ozan Bircan, Atık Yönetimi Müdürü Saffet Altındağ ve Şehir Tiyatroları Müdür Yardımcısı Mehmet Karaosmanoğlu katıldı.

 

Kapanış töreni Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi Orkestrası ve Korosu mini konseriyle sona erdi.

 

Çocukların yoğun katılımıyla gerçekleşen atölye, söyleşi ve çocuk oyunlarının ardından düzenlenen konserin coşkusu ve neşesiyle çocuklar unutulmaz bir hafta sonu geçirdiler.

 

ІІ. Çocuk Hakları Festivali 39 Etkinliğe Ev Sahipliği Yaptı

Festival, Prof. Dr. Sevda Şener Sahnesi, Müze Gazhane Meydan Sahnesi, Müze Gazhane T Atölye, Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Sahnesi, Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Sahnesi’nin yanı sıra çocukların rahatlıkla ulaşabileceği mahalle evleri, kütüphaneler ve açık alanlarda düzenlendi.

 

Alanında bilgi ve deneyim sahibi eğitmenlerin yer aldığı, interaktif olarak yapılan toplam 39 etkinliğe onlarca eğitmen; yüzlerce çocuk ve yetişkin katıldı.

 

Bir gelenek haline gelen festival, gelecek yıl daha fazla etkinlikle çocuklarla buluşmaya devam edecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ