14 ilçede 84 park ve spor alanının zemini yenilendi Çocuklar güvenle oynasın diye…

İzmir Büyükşehir Belediyesi, park ve spor alanlarını daha sağlıklı, güvenli ve konforlu hale getirmek için seferber oldu. Son altı ayda 14 ilçede 84 oyun parkı ve spor alanının zemini yenilendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yurttaşların yaşam konforunu yükseltmek için parklarda yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Son altı ayda 14 ilçede 84 oyun parkı ve spor alanının zemini yenilenirken, parklar çocuklar ve kentliler için daha sağlıklı, güvenli ve konforlu hale getirildi. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri parklarda ve spor alanlarında ekonomik ömrünü tamamlayan ve çeşitli nedenlerle tahrip olan eski malzemeleri sökerek tek parça kauçuk zeminle kapladı. Oyun gruplarında ve spor aletlerinde tespit edilen hasarlı alanlar ise onarıldı.

Çalışmalar devam ediyor

Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı Yeşil Alanlar Yapım Şube Müdürlüğü Şefi Ceren Durak, “Başkanımız Cemil Tugay’ın talimatları doğrultusunda kent genelindeki çocuk parkları ve spor oyun alanlarını daha güvenli hale getirebilmek için başlatmış olduğumuz zemin yenileme çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında, mahalle parklarından rekreasyon alanlarına kadar pek çok yerde hem ekonomik ömrünü tamamlamış zeminleri yenilerken hem de yeni alanlar oluşturuyoruz. Böylece her kesimden yurttaşlarımızın parklarımızı güvenli ve konforlu bir şekilde kullanmasını sağlıyoruz.  Nisan ayından bu yana 14 ilçede 31 bin 200 metrekare zemin yenileme çalışması yaptık. Önümüzdeki iki aylık süreçte ise çocuk oyun alanları spor sahaları ve yürüyüş alanları olmak üzere 12 bin metrekarelik zemin yenileme çalışması yapacağız” şeklinde konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı