Başkan Altay, Öğrencileri ve Tüm Konyalıları “Medine Müdâfii Fahreddin Paşa Hatıralar Sergisi’’ni Görmeye Davet Etti

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Öncü Bir Fotoğrafçı Medine Müdâfii Fahreddin Paşa Hatıralar Sergisi’’ yakın tarihimize ışık tutuyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, düzenledikleri tarih ve kültür etkinliklerinin, gençlerde tarih şuurunu artırmak ve milli değerleri yaşatmak adına son derece önemli olduğunu vurguladı.

Geçtiğimiz Haziran ayından bu tarafa Konya Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Dijital Tanıtım Merkezi alt katındaki müze bölümünde Konyalılarla buluşturdukları Medine Müdafii Fahreddin Paşa Sergisi’nin ilgi görmesinden memnuniyet duyduklarını kaydeden Başkan Altay, “Özellikle gençlerimiz için bu tür tarihi etkinlikler çok önemli.  Fahreddin Paşa’nın Medine Müdafaası sırasında çekilen fotoğrafları, kendi çektiği fotoğraflar ve kişisel eşyalarının yer aldığı sergiye öğrencilerimiz başta olmak üzere tarih ve fotoğraf meraklısı tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum” diye konuştu.

SERGİ ZİYARETÇİLERİ GEÇMİŞE GÖTÜRÜYOR

Sergiyi ziyaret eden Selçuk Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencileri, sergi sonrası yaşadıkları duygusal anların ve edindikleri bilgilerin kendileri için unutulmaz bir deneyim olduğunu ifade ederek, Konya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

FAHREDDİN PAŞA SERGİSİ EKİM AYI SONUNA KADAR ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLAYACAK

Fahreddin Paşa’nın Medine Müdafaası sırasında çekilen fotoğrafları ve kişisel eşyalarının sergilendiği sergi, ziyaretçilere tarihin unutulmaz anlarını ve kahramanlık hikayelerini yakından tanıma fırsatı sunuyor.

Zor şartlar altında 1. Dünya Savaşı sırasında 2 yıl 7 ay süren Medine müdafaası ile bilinen Ömer Fahreddin Türkkan’ın fotoğrafları ve kişisel eşyalarının yer aldığı, “Öncü Bir Fotoğrafçı Medine Müdâfii Fahreddin Paşa Hatıralar Sergisi” Ekim ayı sonuna kadar Konya Büyükşehir Taş Bina Dijital Tanıtım Merkezi alt katındaki müze bölümünde ziyarete açık olacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı