DOLAR 32,3303 0.24%
EURO 35,0704 -0.2%
ALTIN 2.282,000,21
BITCOIN 22826111,81%
Gaziantep
10°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Bir Öte Dünyam” Resim Sergisi Ayvalık’ta
80 okunma

“Bir Öte Dünyam” Resim Sergisi Ayvalık’ta

ABONE OL
11 Mayıs 2022 11:30
“Bir Öte Dünyam” Resim Sergisi Ayvalık’ta
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ayvalık Belediyesi Orhan Peker Sanat Galerisi, ressam,  Acil Tıp Doktoru Taner Kalkan’ın, “Bir Öte Dünyam” isimli resim sergisine ev sahipliği yapıyor.

 

50’nin üzerinde yurtiçi ve yurtdışı sergilere ve resim çalıştaylarına katılan sanatçı, “İçimdeki doğallığımın bozulmasını istemedim, hiç eğitim almadım, bilakis içimdeki bu güzel enerjiyi hep paylaştım. Resimle ilgili olan arkadaşlarıma yardımcı oldum bu enerjiyi onlara da aktardım” diye konuşuyor.

 

Ayvalık Belediyesi Başkan yardımcısı Ersan Bahar’ın açılışını gerçekleştirdiği sergiye Ayvalıklı sanatseverler büyük bir ilgi gösterdi. Başkan yardımcısı Ersan Bahar, sanata ve sanatçıya değer veren bir belediye olarak, ressam Taner Kalkan’ı Ayvalık’ta konuk etmekten, eserlerini sergilemekten büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi.

 

17 Mayıs akşamına kadar açık olacak sergiye Ayvalıklı sanatseverleri beklediğini dile getiren sanatçı, “5-6 yaşlarından itibaren keyifle yaptığım çocuk dünyası resimlerimi hatırlarım. Çocuk yaşlarımda Emlak Kredi Bankası’nın açtığı resim yarışmasında birincilik ödülü almıştım. Sonraki yıllarda da bu tür ödüllü başarılar devam etti. Resim, şiir, kitaplar ömrüm boyunca ayrı apayrı dünyam oldu. Bazen yazdığım şiirleri okurken bile çok duygulanırım. Çocuk yaşlarında kepek taşlarından yaptığım heykeller halâ memleketteki bahçeli evimizin bahçe duvarlarında yapı taşı olarak betonların içinde duruyor. Uzun yıllardır resim atölyemde, doğada, çalıştaylarda resim yaparım. Bu benim yaşam dünyamın bir parçası” diyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ