Bitdefender Yapay Zeka Destekli Dolandırıcılık Savunma Platformu Scam Copilot’u Duyurdu!

Global bir siber güvenlik lideri Bitdefender, yapay zeka (AI) tarafından desteklenen gelişmiş bir teknoloji platformu olan Scam Copilot'u kullanıcılarına duyurdu. Dolandırıcılık girişimlerini tespit eden ve mücadele eden Scam Copilot, bilgisayar, tablet ve cep telefonu gibi cihazlar için tasarlanan gelişmiş bir platform olarak öne çıkıyor. Güçlü bir savunma katmanıyla kötü amaçlı yazılımlara, kimlik bilgilerinin çalınmasına ve veri hırsızlığına karşı koruma sağlayan Scam Copilot, Bitdefender’ın tüm siber güvenlik ürünlerinde entegre bir şekilde hizmet veriyor.

 

Global Anti-Scam Alliance (GASA) tarafından hazırlanan rapora göre dolandırıcılıktan kaynaklanan küresel kayıpların 2023 yılında bir trilyon ABD doları aştığı belirtiliyor. Raporda ek olarak, ankete katılan yaklaşık 50 bin kişinin %78'inin 12 aylık bir süre içinde en az bir dolandırıcılık deneyimi yaşadığı tespit edildi. Bitdefender 2024 Tüketici Siber Güvenlik Değerlendirme Raporu ise kısa mesaj yoluyla iletilen dolandırıcılıkların, yedi bin katılımcının neredeyse yarısını etkileyen, en yaygın güvenlik olayı olduğunu ortaya koydu. Dolandırıcılıkla ilgili siber suçlardaki keskin artışa yanıt olarak Bitdefender tarafından kullanıcılara sunulan Scam Copilot, Büyük Dil Modelleri (LLM’ler) ve yapay zeka tarafından desteklenerek geliştirildi. Bu teknolojiler, siber suçluların herhangi bir dilde son derece ikna edici kimlik avı mesajları oluşturmasına ve dağıtmasına engel olarak, tüketicilerin dolandırıcılıkları ve dolandırıcılık girişimlerini kendi başlarına tespit etmelerini son derece kolaylaştırıyor.

 

“Scam Copilot, Gerçek Bir Oyun Değiştirici”

 

Scam Copilot, dolandırıcılık tespiti ve önleme teknolojilerini tek bir çatı altında birleştiriyor. Web’de gezinme, e-posta gönderme, mesajlaşma uygulamaları üzerinden sohbet etme gibi faaliyetler esnasında kullanıcıları proaktif olarak izleyen Scam Copilot, tespit ettiği tehditlere karşı kullanıcıları uyarıyor. Bitdefender'ın gerçek zamanlı küresel tehdit istihbaratı ve yapay zekasından yararlanan Scam Copilot, yeni dolandırıcılık yöntemleri ortaya çıktıkça sürekli gelişim gösteriyor ve sorunsuz bir şekilde uyum sağlıyor. Dolandırıcılık terimi kulağa zararsız gelse de sonuçlarının kimlik hırsızlığına, finansal ve veri kaybına yol açtığını belirten Bitdefender Antivirüs Türkiye distribütörü Laykon Bilişim’in Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, ‘’Çevrimiçi dolandırıcılıkların büyüklüğü ve karmaşıklığı, tüketicilerin dijital yaşamlarını korumalarını son derecede zorlaştırıyor. Gerçek bir oyun değiştirici olan Scam Copilot’u, kullanıcılarımızın güvenlik ihlali yaşamamasını sağlamak için en gelişmiş dolandırıcılık önleme teknolojisi olarak, pazar lideri tüketici güvenliği çözümlerimize entegre ediyoruz.” açıklamasında bulunarak Scam Copilot’un özelliklerini ve faydalarını paylaşıyor.

 

Scam Copilot’un Başlıca Özellikleri ve Faydaları

 

1. Tam Dolandırıcılık ve Sahtekarlık Koruması: Scam Copilot, web taraması, e-posta, mesajlaşma, sohbet uygulamaları, anlık bildirimler ve takvim davetleri dahil olmak üzere dijital ortamlarda kapsamlı koruma sağlıyor.

 

2. Sezgisel Yapay Zeka Destekli Chatbot Yardımı: Scam Copilot, kullanıcıların uyarılar hakkında bilgi alması ve güvende kalması için en iyi uygulama rehberliğini sağlıyor. Aynı zamanda potansiyel dolandırıcılıklar hakkında güvenilir bir ikinci görüş almak için kullanıcıların doğal konuşmalara katılmalarını sağlayan gelişmiş bir chatbot içeriyor.

 

3. Coğrafi Bölgeye Özel Dolandırıcılık Dalgası Uyarıları: Scam Copilot, kullanıcıları ortaya yeni çıkan veya trend olan dolandırıcılık kampanyalarına karşı uyarıyor. Uyarılar kampanya türü, dağıtım yöntemleri, temel taktikler ve potansiyel riskler hakkında ayrıntılı olarak gelişen tehditlerin önüne geçmeleri için kullanıcılara zamanında bilgi aktarımı sağlıyor.

 

4. Yüksek Riskli Gruplar İçin Koruma: Scam Copilot yaşlılar, çocuklar ve gençler de dahil olmak üzere dolandırıcıların sıklıkla hedef aldığı gruplar için güçlü koruma sağlıyor. Platform, kullanıcı davranışlarına uyum sağlayarak, harekete geçmek için basit ve kişiye özel öneriler sunuyor.

 

5. Dolandırıcılık Farkındalığını Güçlendirme: Scam Copilot yalnızca dolandırıcılıklara karşı koruma sağlamakla kalmayarak, belirli etkileşimlere göre uyarlanmış bağlamsal tavsiyeler de sunuyor. Tüketicilerin dolandırıcılık farkındalığına erişebilmelerini ve dijital dünyada güvenli bir şekilde gezinme konusunda kendilerine güvenmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı