Büyükşehir’den ibadethanelerimize destek

Kocaeli’ni geleceğe taşıyacak projeleri birer birer hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, birçok alanda olduğu gibi cami, ibadethane, Kur’an kursu ve din hizmetleri konularında da tüm imkânları seferber ediyor. 01-07 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın kutlandığı şu günlerde tüm ilçelerdeki manevi değerlerin korunup yaşatılması için önemli çalışmalar yürüten Büyükşehir, camilere olan ilgiyi artırmak, bağlılığı pekiştirmek ve camilerin önemini daha etkin bir şekilde anlatmak amacıyla birçok ibadethanenin yapımına ve yenilenmesine destek veriyor.

 

MEHMET ALİ PAŞA’YA MODERN CAMİ

Büyükşehir’in son olarak yapımını tamamladığı İzmit Mehmet Ali Paşa Merkez Camii bir süre önce ibadete sunuldu. İzmit Mehmet Ali Paşa Merkez Camii’ni yeniden inşa eden Büyükşehir, caminin önündeki 2 bin metrekarelik alana da yeni bir meydan kazandırdı. Büyükşehir ayrıca meydanın altında bulunan alana 34 araçlık otopark inşa etti. Mimarisiyle beğeni kazanan Mehmet Ali Paşa Merkez Camii, Büyükşehir’in inşa ettiği yeni meydanıyla daha güzel bir çevreye kavuştu. Cami cemaati Büyükşehir’in hizmetlerinden dolayı Başkan Tahir Büyükakın’a teşekkür etti.

 

CAMİLERE BAKIM VE ONARIM

Büyükşehir birçok caminin yapımına destek verdi. Bu kapsamda son olarak 2024 yılının Temmuz ayında İzmit Kaynarca Cuma Cami, Büyükşehir’in destekleriyle ibadete açılmıştı. Eski ve kullanılmayan caminin yerine İzmit Kaynarca Mahallesi’nde estetik görüntüsüyle vatandaşların beğenisini kazanan güzel bir cami inşa eden Büyükşehir, çıkan yangında ağır hasar gören İzmit Bahtiyar Camisi ve Yenidoğan Camisini de eskisinden daha güzel bir görünüme kavuşturmuştu. Birçok caminin yapımına hazır beton, demir, çatı malzemesi, tente, tuğla, kum, çimento, boya, pencere ve kapı gibi malzeme desteği veren Büyükşehir, milli ve manevi duygulara sahip çıkacak çalışma ve projeler üretmeye devam ediyor.

 

ÇEVRE DÜZENLEMELERİ

Sadece camilere değil, kuran kursları ve cami derneklerine de gerekli tadilat ve tamirat desteği Büyükşehir tarafından veriliyor. Camilerin hem eksikliklerini gideren hem de daha modern bir hale getiren Büyükşehir ekipleri, vatandaşların daha rahat ibadetlerini sağlamasını amaçlıyor. Büyükşehir bu kapsamda 2024 yılı içerisinde Karamürsel Ulaşlı Cami, Karamürsel, Akçakoca Cami, Kartepe Sarımeşe Bakırlı Cami, Körfez Yukarı Hereke 17 Ağustos Cami ve İzmit Alilkahya Yuvam Akarca Ulu Camii’nde çevre düzenlemesi çalışmasında bulundu.

 

442 KUR’AN KURSUNA MALZEME DESTEĞİ

İhtiyaç duyulan her alanda çalışmalarını yürüten Büyükşehir, 12 ilçede hizmet veren Kur’an kurslarını da unutmadı. Bu bağlamda Büyükşehir, 2024 yılı içerisinde il genelindeki toplam 442 Kur’an Kursuna oyun, eğitim, boya ve mobilya malzemesi desteğinde bulundu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı