DOLAR 32,3322 0.25%
EURO 35,0710 -0.17%
ALTIN 2.286,600,41
BITCOIN 22737230,53%
Gaziantep
10°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çankayalı Tiyatro Oyuncuları Sahnede
52 okunma

Çankayalı Tiyatro Oyuncuları Sahnede

ABONE OL
26 Mayıs 2023 09:30
Çankayalı Tiyatro Oyuncuları Sahnede
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çankaya Belediyesinin semtlerde oluşturduğu tiyatro gruplarından biri olan Oran Semt Tiyatrosunun hazırladığı, usta yazar Orhan Kemal’in aynı adlı eserinden uyarlanan Tersine Dünya eseri Çankayalı sanatseverlerle buluştu.

Çankaya Belediyesinin, Çankaya Evleri’nde yürüttüğü eğitim ve sanat projeleri kapsamında başlattığı “Semt Tiyatroları Projesi” meyvelerini verdi. Yaratıcı Drama, diksiyon, senaryo, oyun metni çözümleme ve uygulama, makyaj, kostüm-aksesuar, dekor hazırlama, sahne ışığı ve ses, sahneleme teknikleri üzerine dersler alan Çankayalılar Semt Tiyatroları ile sanatla iç içe oluyor.

OR-AN SEMT TİYATROSU SAHNEDE

Çankaya Belediyesi Oran Semt Tiyatrosu oyuncuları, Orhan Kemal’in yazdığı Nail Demir’in uyarlayıp yönettiği Tersine Dünya oyununu, Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde sahneledi. Orhan Kemal’in aynı adlı romanından sahneye uyarlanan oyunda, kadın-erkek kimlikleri tersine çevrilerek sistemin çarpıklıkları ortaya koyulurken, oyun günümüze de ışık tutuyor. Çankaya Belediyesinin sanata destek olmak amacıyla kurulan Oran Semt Tiyatrosunun sahnelediği oyunda yoksul bir mahalledeki insanların yaşantıları mizahi bir dille anlatılıyor.

7 SEMT TİYATROSUNDA 151 KURSİYER EĞİTİM ALIYOR

Maltepe, Seyranbağları, Yıldız, Dikmen, Or-an, 100. Yıl ve Çayyolu Semt Tiyatrosunda, gönüllü katılımcılar ile yürütülen tiyatro kurs programını, tiyatro konusunda deneyimli eğitmenler ve Çankaya İlçe Halk Eğitim Merkezi’nin uzman öğreticileri yürüttü. Yetişkin ve çocuk gruplarından oluşan Semt Tiyatroları katılımcıları, ders programının yanı sıra akademisyenlerden ortaoyunu, karagöz, batı tiyatrosu, pandomim, çağdaş tiyatro akımlar, doğaçlama tiyatrosu gibi konular içeren konferans ve atölye çalışmasına da katılma imkanı buluyor. Semt Tiyatroları eğitimlerine katılan 151 Çankayalı sahneledikleri oyunlarla sanatseverlerin beğenisini topluyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ