Citadel: Diana, Prime Video’nun İtalyan Yapımları Arasında Küresel Çapta En Çok İzlenen Dizisi Oldu

Prime Video, İtalyan Orijinal casus dizisi Citadel: Diana’nın, ülkesi dışında Prime Video'da şimdiye kadar en çok izlenen İtalyan yapımı olduğunu duyurdu. Matilda De Angelis'in başrolde olduğu İtalyan dizisi, dünyanın dört bir yanındaki ülkelerde büyük başarı elde etti. Yayınlandığı hafta sonunda dizi, İtalya, ABD ve Birleşik Krallık'ta bir numaralı dizi oldu, Türkiye’de ikinci, Kanada, Avustralya, Almanya, İspanya, Fransa, Brezilya, Meksika ve Hindistan gibi yaklaşık 150 ülkede ise ilk 5'te yer aldı. 

 

Prime Video & Amazon MGM Stüdyoları Uluslararası Orijinal Yapımlar Başkan Yardımcısı James Farrell, “Citadel: Diana'nın başarısı, izleyicilerimizin dünya çapında, en iyi yerel hikaye anlatıcıları ve yetenekler tarafından yapılan yerel hikayeleri benimsemeye devam ettiğini gösteriyor. Citadel dünyası gerçekten benzersiz bir konsept ve amacımız, küresel çapta hareket eden yeni bir casus dünyası yaratmaktı. Citadel: Diana’nın yenilikçi hikaye anlatımı, bu karakter odaklı aksiyon-casusluk hikayesiyle küresel izleyicilere hitap etmeyi başardı,” dedi.

 

Cattleya ve Amazon MGM Stüdyoları tarafından üretilen, Russo Kardeşler’in AGBO şirketi tarafından yürütülen yapım Citadel: Diana, 10 Ekim’de dünya çapında Prime Video’da gösterime girdi. Richard Madden, Priyanka Chopra Jonas, Stanley Tucci ve Lesley Manville’in başrollerini paylaştığı Citadel dizisinin ilk sezonu, 2023’te dünya çapında büyük başarı yakalayarak, ABD dışındaki Prime Video’nun en çok izlenen ikinci orijinal dizisi ve 24 gün içinde dünya genelinde en çok izlenen dördüncü dizi olmuştu. Russo Kardeşler’in AGBO şirketi tarafından yürütülen yapım olan Citadel ve ona bağlı aksiyon-casusluk dizileri, dünya genelinde casus teşkilatı Citadel ve güçlü düşman örgütü Manticore’un hikayesini geliştiriyor. Citadel dünyasından doğan her dizi, yerel yeteneklerin yer aldığı, o bölgede üretilip çekilen ve kendi kültürel kimliğini yansıtan benzersiz yapımlar sunuyor. İtalyan Orijinali Citadel: Diana'dan sonra, Hindistan yapımı Citadel: Honey Bunny 7 Kasım 2024'te Varun Dhawan ve Samantha’nın başrollerinde gösterime girecek. Richard Madden ve Priyanka Chopra Jonas'ın başrollerini üstlendiği Citadel'in ikinci sezonunun çekimleri devam ediyor ve Joe Russo yönetmen olarak görev yapıyor.

 

Citadel: DianaMy Fault (Culpa Mía), Maxton Hall - The World Between UsMedellin ve yakında çıkacak Your Fault (Culpa Tuya), Freedom ve Like a Dragon: Yakuza gibi Prime Video’nun dünya çapında rekor kıran diğer uluslararası orijinal yapımları arasında yer alıyor. İtalyan yapımları arasında ise; Celebrity Hunted, Dinner Club, Elf Me, Everybody Loves Diamonds ve yakında çıkacak Costiera ile LOL: Last One Laughing’in beşinci sezonu bulunuyor.

 

Citadel: Diana

 

Milano, 2030: Sekiz yıl önce, bağımsız küresel casus ajansı Citadel, güçlü düşman sendikası Manticore tarafından yok edilir. O zamandan beri, Diana Cavalieri (Matilda De Angelis), bir Citadel ajanı olarak Manticore'un içinde düşman hatlarında bir casus olarak tek başına kalır. Sonunda bir çıkış yolu gördüğünde ve sonsuza kadar kaybolma şansı bulduğunda, en beklenmedik müttefike güvenmekten başka şansı kalmaz. Manticore’nin varisi ve İtalyan örgütün başı Ettore Zani'nin oğlu Edo Zani (Lorenzo Cervasio) de diğer Avrupa aileleriyle liderlik için yarışmaktadır.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı