DOLAR 32,3449 0.28%
EURO 35,1383 -0.02%
ALTIN 2.309,171,40
BITCOIN %
Gaziantep
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Ahmet Adnan Saygun’un dünyaca ünlü yapıtını sanatseverlerle buluşturuyor
  • Atar Haber
  • Kültür Sanat
  • Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Ahmet Adnan Saygun’un dünyaca ünlü yapıtını sanatseverlerle buluşturuyor
86 okunma

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Ahmet Adnan Saygun’un dünyaca ünlü yapıtını sanatseverlerle buluşturuyor

ABONE OL
1 Kasım 2022 11:30
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Ahmet Adnan Saygun’un dünyaca ünlü yapıtını sanatseverlerle buluşturuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Finlandiyalı Şef Ari Rasilainen yönetiminde Ahmed Adnan Saygun'un dünyaca ünlü yapıtlarından biri olan 1 Numaralı Piyano Konçertosu'nu müzikseverler için seslendirecek. CSO ADA ANKARA’da gerçekleşecek konçertonun solistliğini, Saygun'un öğrencisi "piyanonun kraliçesi" Gülsin Onay yapacak.

 

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, çağdaş Türk müziğine yön veren en önemli isimlerden biri olan besteci, müzik eğitimcisi ve etnomüzikolog Ahmet Adnan Saygun’un unutulmaz eserini müzikseverlerle buluşturuyor. 4 Kasım Cuma günü CSO ADA ANKARA’da gerçekleşecek konserde, Finlandiyalı Şef Ari Rasilainen yönetiminde Ahmed Adnan Saygun'un dünyaca ünlü yapıtlarından biri olan 1 Numaralı Piyano Konçertosu seslendirilecek. Türkiye’de ilk seslendirilişi CSO tarafından 1967’de olan konçertonun solistliğini, Saygun'un öğrencisi "piyanonun kraliçesi" Gülsin Onay yapacak. Orkestra, konserin ikinci bölümünde ise Peter İlyiç Çaykovski'nin "Bence en iyi eserim budur, müzik dünyasına hediye ettiğim hiçbir yavrumu onun kadar sevmemiştim" dediği 6 Numaralı Senfonisi "Patetik"i seslendirecek.

 

Saygun ile yolu kesişen sanatçılar

Başarılı İskandinavyalı şefler kategorisinde ilk sırada yer alan Şef Ari Rasilainen, ünlü Alman Rheinland-Pfalz Devlet Filarmoni Orkestrası ile Ahmed Adnan Saygun’un bütün senfonilerini ve konçertolarının CD kayıtlarını yapan bir isim. Konserin solisti Gülsin Onay ise “Harika Çocuklar Yasası”ndan yararlanarak, Ahmed Adnan Saygun’un öğrencisi olma imkânı bulan bir sanatçı. Devlet Sanatçısı ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası solisti olan Gülsin Onay, konserlerinde ve kayıtlarında sıklıkla yer verdiği 20. yüzyılın öncü Türk bestecilerinden Ahmed Adnan Saygun’un eserlerinin dünya çapında en güçlü yorumcusu olarak tanınıyor. Onay’ın hem Türkiye hem de Dünya prömiyerini yaptığı, Saygun’un II. Piyano Konçertosu besteci tarafından kendisine ithaf edilmiştir. 

 

CSO Ada Ankara Ana Salon’da 4 Kasım Cuma günü saat 20:00’de gerçekleşecek konser TRT Radyo-3’ten de canlı olarak dinlenebilecek. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ