DOLAR 32,6018 0.38%
EURO 34,8007 0.16%
ALTIN 2.494,180,41
BITCOIN 20574754,00%
Gaziantep
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

EÜ’den “Uzaktan Eğitimde Öğrenme Analitiklerinin Rolü” Semineri
  • Atar Haber
  • Eğitim
  • EÜ’den “Uzaktan Eğitimde Öğrenme Analitiklerinin Rolü” Semineri
138 okunma

EÜ’den “Uzaktan Eğitimde Öğrenme Analitiklerinin Rolü” Semineri

ABONE OL
5 Mayıs 2022 10:30
EÜ’den “Uzaktan Eğitimde Öğrenme Analitiklerinin Rolü” Semineri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ege Üniversitesi Öğretim Teknolojileri Koordinatörlüğü tarafından “Eğitimde Dijitalleşme Seminerleri” kapsamında “Uzaktan Eğitimde Öğrenme Analitiklerin Rolü" konulu seminer gerçekleştirildi.

 

Seminere, Ege Üniversitesi Öğretim Teknolojileri Koordinatörü Doç. Dr. Fırat Sarsar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Doç. Dr. Fırat Sarsar’ın açılış konuşmasını gerçekleştirdiği seminerin moderatörlüğü ise EÜ Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alev Çobanoğlu üstlendi.  Seminere konuşmacı olarak Karadeniz Teknik Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Kokoç katıldı.

 

Programın açılışında konuk akademisyen ile ilgili bilgiler veren Doç. Dr. Fırat Sarsar, “Doç. Dr. Mehmet Kokoç, Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümünden 2009 yılında  mezun oldu.  Üniversitemiz mezunları, Egeli olma ruhuyla ülkemizin her köşesinde çalışmalarını sürdürüyor. Bugün, Mehmet hocamızın vereceği bu seminer, özellikle salgın sürecinde önemi daha da artan öğrenme analitikleri konusunda farkındalığın artırılması açısından son derece önemli. Eğitimde Dijitalleşme Seminerleri kapsamında düzenli olarak yeni konularla yeni seminerler düzenleyeceğiz. Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın liderliğinde üniversitemizde sürdürülen dijitalleşme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyoruz” diye konuştu.

 

Doç. Dr. Alev Çobanoğlu  moderatörlüğünde gerçekleşen seminerde  Doç. Dr. Mehmet Kokoç; uzaktan eğitim, çevrimiçi öğrenme ve öğrenme analitiklerinin rolü ile ilgili katılımcıları bilgilendirdi.  Öğrenme analitiklerinde kullanılacak araç ve uygulamalardan ve kendi geliştirdiği araçlardan bahseden Doç. Dr. Kokoç, öğrenme analitiklerinde geleceğe dair faydalarını anlattı. Doç. Dr. Kokoç, uzaktan eğitimde öğrencilerin çabalarının ve sürece katılımlarının ölçülebileceğini belirtirken biçimlendirici değerlendirmeler için öğrenme analitiklerinin kullanılabileceğini vurguladı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ