Halkın Başkanı Sarıkurt, Çocuklar İçin Gönüllü Oldu

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) tarafından çocukların nitelikli eğitimine katkı sunabilmek adına sürdürülen eğitimleri tamamlayan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve eşi Emel Sarıkurt, TEGV’in gönüllüleri arasına katıldı.

Türkiye’de ilk defa bir şehrin belediye başkanı TEGV’de etkinlik gönüllüsü oldu. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve eşi Emel Sarıkurt, Türkiye Eğitim Gönülleri Vakfı (TEGV) Çorlu Aysel Öğücü - Lila Öğrenim Birimi’nde “Bir çocuk değişir, Türkiye gelişir” mottosuyla çağdaş nesillerin yetişmesine katkıda bulanmak amacıyla düzenlenen çevri içi eğitimlerin ardından yüz yüze eğitim programına katılarak aldıkları eğitimin ardından çocuklara nitelikli eğitim vermek için büyük bir adım attı. TEGV Çorlu Aysel Öğücü - Lila Öğrenim Birimi’nde “Etkinlik Gönüllüsü” olan Sarıkurt çifti, bu alanda Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiler.

Düzenlenecek etkinliklerde çocuklarla buluşmak için sabırsızlandıklarını belirten Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt yaptığı açıklamada, “Sevgili eşim ile birlikte karşılıksız sevgimizi kentimizin çocuklarına da aktarabilmek, bunu yaparken nitelikli eğitim almalarına katkı sunabilmek için bir karar aldık. Bu kapsamda TEGV Çorlu Aysel Öğücü - Lila Öğrenim Birimi’ne başvurarak etkinlik gönüllüsü olmak istediğimizi belirttik. Böylelikle sonbahar etkinlik döneminin ilk “Temel Gönüllü Eğitimi” programına katıldık. Önce çevrim içi eğitim aldık, ardından edindiğimiz bilgileri yüz yüze eğitimle pekiştirdik. Çok keyifli bir eğitimdi. Şimdi sevgili çocuklarımızla buluşmak için gün sayıyoruz. Geleceğimiz olan sevgili çocuklarımızla önce kalplerimizdeki sevgiyi paylaşacak, ardından da eğitici ve keyifli etkinliklerde bir araya geleceğiz. TEGV’in “Bir çocuk değişir, Türkiye gelişir” mottosunun şehrimize ve çocuklarımıza önemli katkılar sağlayacağını düşünüyorum.” dedi.

Başkan Sarıkurt, etkinlik gönüllüsü ilk belediye başkanı olduğunu öğrendiğinde çok mutlu olduğunu da belirterek, “TEGV yetkilileri, eğitim ve etkinlik çalışmalarında ilk gönüllü belediye başkanı olduğumu ifade ettiler. Bu durum beni gururlandırdı. Bir ilk olmanın yanında örnek olabilmek benim için çok değerli. Eşim ile birlikte kentimizde yaşayan sevgili çocuklarımızla bir araya gelecek olmaktan dolayı çok mutluyuz. Hep birlikte çok güzel vakit geçireceğiz. Bize bu imkânı sunan TEGV yetkililerine de ayrıca çok teşekkür ederiz.

Kıymetli hemşehrilerimizi de sevgili çocuklarımıza destek olabilmek için gönüllü olmaya davet ediyorum. Sizler de https://tegv.org/gonullu-ol web adresine girerek TEGV’de etkinlik, destek ve eğitmen gönüllüsü olabilir, kurumsal gönüllülük esasıyla destek verebilirsiniz. Kısa ve uzun süreli eğitim programlarına uzaktan veya yüz yüze olarak katılım sağlayabilirsiniz.” sözlerine yer verdi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı