Hepsi bilim sevdalısı çocuklar

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kocaeli Bilim Merkezi, ''Doğada Bilim/ Körfezi İnceliyorum'' etkinliğinde geleceğin bilim adamı olacak 8-13 yaş arası öğrencilerle bir araya geldi. Sekapark’ta gerçekleşen etkinlikte su yaşamının, doğal süreçlerin bilimsel bakış açısıyla anlaşılması amaçlandı. Etkinlikte çocuklar; İzmit Körfeziyle ilgili bilgilendirildi, Körfezdeki balıkları ve deniz kuşlarını öğrendi, deniz kıyısı bitki incelemeyle doğal süreçleri gözlemledi. Çocukların doğaya ve bilime ilgisini artırmayı ve çevre bilincini geliştirmeyi amaçlayan etkinlik yoğun ilgi gördü. Bilime sevdalı çocuklar, doğayı koruma ve çevreye duyarlılık kazanma fırsatı buldu, doğadaki bilimi doğrudan gözlemleyerek çeşitli atölye ve deneylerle bu deneyimi zenginleştirdi.

 

ATÖLYE ETKLİNLİKLERİ

Çocuklar etkinlik boyunca İzmit Körfezi, Körfezde bulunan balıklar, deniz kuşları ve deniz kıyısı hakkında bilgilendirme ve atölye çalışmaları gerçekleştirdi. Çevre Koruma Daire Başkanlığı tarafından da İzmit Körfezinde yürütülen çevre ve deniz temizliği hakkında katılımcılara detaylı bilgi aktarıldı.

Etkinlik sonunda katılımcılar renkli taşlar kullanarak Japon balığı akvaryumu oluşturup eğlenceli bir etkinlik gerçekleştirdi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı