Hobi Bahçeleri Yeni Dönem Başvuruları Başladı

Hobi Bahçeleri için yeni dönem ön kayıt başvuruları başladı. Başvurular, 8 Kasım 2024 Cuma günü sona erecek.

Çorlu Belediyesi tarafından 2021 yılında hayata geçirilen ve kentte yaşayan vatandaşların kendi ürünlerini üretebilmelerine, toprakla buluşarak stresli kent yaşamından bir an olsun uzaklaşabilmelerine olanak sağlayan “Hobi Bahçeleri" projesinde 2025 yılı için ön talep toplama kayıtlarına başlandı.

Kendi ektiği ve ürettiği çeşitli ürünleri tüketebilmenin keyfini yaşamak ve sevdikleriyle paylaşmak isteyen Çorlulular, 8 Kasım 2024 Cuma günü mesai bitimine kadar ön başvurularını yapabilecek.

8 Kasım 2024 tarihinde sona erecek ön talep kayıtlarının ardından Çorlu Belediyesi encümeni huzurunda yapılacak olan asil ve yedek listenin belirleneceği kura çekimi sonunda, tahsis hakkı kazananlar için kayıt süreci başlatılacak.

Öte yandan geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da 180 adet hobi bahçesinden 18 adedi şehit yakını, gazi ve 1. derece gazi yakını ile en az %40 engelli vatandaşlarımıza ücretsiz olarak tahsis edilecek.

Aralık ayı içerisinde tahsis hakkı kazananlara bildirimlerin yapılmasının ardından 1-31 Ocak 2025 tarihleri arasında gerekli belgeler hazırlanarak ücret ödeme işlemleri tamamlanacak. 15 Mart - 15 Aralık 2025 tarihleri arasında geçerli olacak.

Vatandaşlarımızın üretime açılacak hobi bahçelerinden faydalanabilmek için 8 Kasım 2024 tarihine kadar Hobi Bahçeleri’nde bulunan form doldurularak veya ekte bulunan talep formu doldurularak  adresine elektronik posta yolu ile göndererek müracaat edilmesi gerekmektedir.

Hobi Bahçelerine sadece Çorlu’da ikamet edenler ve aynı aileden sadece bir kişi başvuru yapabilecek.

Konu hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlarımız web sitemizde yer alan "Hobi Bahçeleri İşletme Yönetmeliği" bölümünü inceleyerek ya da 684 75 44 numaralı telefon ilgili birime ulaşabilecekler.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı