Horoz Lojistik, Büyüme Hedefleri Doğrultusunda Ortaklık Hisse Satışı ve Yeni Atamalar ile Yoluna Güçlenerek Devam Ediyor

Şirket, 2000 yılından bu yana Fransız taşımacılık ve lojistik devi Bolloré Logistics ile ortak olarak kurduğu Horoz Bolloré Logistics Taşımacılık A.Ş.'deki hisselerinin satışını tamamladı. Hisse satışıyla birlikte şirket, operasyonel faaliyetlerini kendi bünyesinde yeniden yapılandırarak, kara, hava ve denizyolu taşımacılığı alanlarında yeni bir yapılanmaya gitti.

 

Horoz Bolloré Logistics’teki Hisse Satışı Tamamlandı

 

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Horoz Lojistik, Horoz Bolloré Logistics Taşımacılık A.Ş.'nin %47,95'ine denk gelen hisselerini Bolloré Logistics’e devretmiş bulunuyor. Daha önce 12 Haziran 2024 tarihinde Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan duyuru ile başlayan süreç, bugün itibarıyla başarıyla sonuçlandı.

 

Horoz Lojistik, bu hisse satışı sayesinde mali yapısını güçlendirerek kaynaklarını artıracak ve operasyonel gücünü daha da pekiştirecek. Şirket yetkilileri, bu satışın operasyonel faaliyetlerinde herhangi bir kesintiye yol açmayacağını ve tüm hizmetlerinin aynı verimlilikle devam edeceğini belirtti. Yapılan açıklamada, "Bu süreç, şirketimizin stratejik hedefleri doğrultusunda atılmış önemli bir adımdır. Uluslararası deniz ve hava taşımacılığı (forwarding), proje kargo taşımacılığı ve dahili konteyner taşımacılığı hizmetlerimiz Horoz Lojistik Kargo Hizmetleri Tic. A.Ş. bünyesinde aynı şekilde sürdürülecektir" denildi.

 

Yeni Atamalar ile Güçlenen Organizasyon Yapısı

Horoz Lojistik’ten Kara, Hava ve Denizyolu Taşımacılığına Yeni İsimler

 

 

Horoz Lojistik, hisse satışının ardından operasyonlarını daha da güçlendirmek amacıyla organizasyon yapısında önemli değişiklikler yaptı. Kara, hava ve denizyolu taşımacılığı hizmetlerini kapsayan üç ana bölüm için üst düzey atamalar gerçekleştirildi. Bu yeni yapılanma ile Banu Mankut, 25 yıllık tecrübesiyle Havayolu & Express Kurye Grup Başkanı olarak, Zeki Doğru, 19 yıllık denizyolu taşımacılığı uzmanlığıyla Denizyolu Taşımaları Grup Başkanı olarak, Mücella Salın, 20 yılı aşkın uluslararası karayolu taşımacılığı deneyimiyle Uluslararası Karayolu Taşımaları Grup Başkanı olarak atandı. 

 

Horoz Lojistik, bu stratejik adımlar ve yeni atamalar ile uluslararası taşımacılık alanındaki liderliğini pekiştirerek büyüme hedeflerine kararlılıkla ilerlemektedir. Şirket, kara, hava ve denizyolu taşımacılığındaki operasyonel gücünü artırarak, müşterilerine dünya çapında kaliteli lojistik çözümler sunmaya devam edecektir.

 

 

Banu Mankut

Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler İşletme Bölümü mezunu olan Banu Mankut, lojistik sektöründeki kariyerine 1999 yılında Balnak Logistics Group'ta hava departmanında başladı. Aynı firmada 12 yıl boyunca hava, deniz ve satış yöneticiliği pozisyonlarında önemli görevler üstlendi. 25 yıllık kariyer hayatı boyunca birçok global şirkette üst düzey yöneticilik görevlerinde bulundu. Türkiye’nin köklü lojistik firmalarından Horoz Lojistik’in Havayolu & Express Kurye Grup Başkanı olarak görev yapan Banu Mankut şirketin büyüme hedeflerine liderlik etmektedir.

 

Zeki Doğru

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun olan ve Bilgi Üniversitesi’nde MBA derecesini tamamlayan Zeki Doğru, lojistik sektöründe 19 yılı aşkın deneyime sahip. Lojistik kariyerine DHL Global Forwarding’de başlayan Zeki Doğru burada 9 yıl boyunca başarılı satış yönetimi performansı sergiledi. Ardından Kühne& Nagel ve RhenusLojistik gibi dünya çapında tanınan şirketlerde de yönetici pozisyonlarında çalışarak, sektördeki deneyimini daha da derinleştirdi. Bugün, Türkiye’nin köklü lojistik firmalarından Horoz Lojistik’in Denizyolu Taşımaları Grup Başkanı olarak görev yapan Zeki Doğru şirketin stratejik büyüme hedeflerine liderlik etmektedir. Denizyolu taşımacılığı başta olmak üzere birçok alanda uzmanlık sahibi olan Zeki Doğru, müşteri memnuniyeti ve operasyonel mükemmeliyet odaklı yaklaşımlarıyla dikkat çekmektedir.

 

Mücella Salın

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun olan Mücella Salın, İngilizce eğitimini İngiltere’de Reading Colllege of Technology’de tamamlamıştır. 2009 yılında İstanbul Üniversitesi’nde lojistik yüksek lisansı yapmış IRU AcadenyKarayolu Ulaştırma ve Lojistik İhtisas Programından da mezun olmuştur. 20 yılllık uluslararası karayolu taşımacılık ve lojistik deneyimine sahiptir. Kariyerine Gökbora Ulus Nak’da operasyon bölümünde başlayan Mücella Salın daha sonra Rynart, Kuhne Nagel, DSV ve Cargo partner gibi global ve Avrupa kökenli lojistik firmalarında Satış ve Pazarlama Müdürü, Müşteri Hizmetleri Yöneticisi ve son yıllarda da Uluslararası Karayolu Direktörlüğü gibi çeşitli görevlerde yer almıştır. Uluslararası karayolu taşımacılığı sektöründe Forwarder olarak uzun yıllar boyunca başarılı projelere imza atan Mücella Salın aynı zamanda Dış Ticareti Yönetenler Derneği üyesidir. Türkiye’nin köklü lojistik firmalarından Horoz Lojistik’te Uluslararası Karayolu Taşımaları Grup Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı