DOLAR 32,3298 0.24%
EURO 35,0702 -0.18%
ALTIN 2.297,030,87
BITCOIN 22832300,63%
Gaziantep
14°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Huawei Ar-Ge Buluşması bu kez Dicle Üniversitesi’nde
84 okunma

Huawei Ar-Ge Buluşması bu kez Dicle Üniversitesi’nde

ABONE OL
4 Kasım 2022 15:50
Huawei Ar-Ge Buluşması bu kez Dicle Üniversitesi’nde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Doğu ve Güneydoğu illerinde öğrenim gören öğrencilerin yazılım alanında kendilerini geliştirmelerine imkan sağlayan Huawei Ar-Ge Buluşmaları, Dicle Üniversitesi`nde düzenlenen etkinlik ile devam etti. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Dicle Üniversitesi ve Huawei Türkiye iş birliğiyle, 4 Kasım’da Diyarbakır’da gerçekleştirilen etkinliğe, 500 öğrenci ve ilgili fakültelerin öğretim üyeleri katıldı.  

 

Huawei, Türkiye’deki 20. yılında, genç yeteneklerin Türkiye bilişim ekosistemine kazandırılması yönündeki faaliyetlerini artırarak sürdürüyor. Bu kapsamda düzenlenen etkinliklerden biri olan ‘Güneydoğu Anadolu Huawei Ar-Ge Buluşması’ ile bilişim eğitiminde fırsat eşitliğinin sağlanmasının yanı sıra, öğrencilerin kodlama becerilerinin yükseltilmesi amaçlanıyor.

 

‘Doğu Anadolu Yazılım Hareketi Programı’ kapsamında, Şubat ayında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde düzenlenen Huawei Ar-Ge Buluşması’nın devamı niteliğindeki etkinlik; Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali ve Huawei Türkiye Kurumsal İlişkiler ve İletişimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Liang Dongbo’nun katılımıyla gerçekleştirildi. Güneydoğu Anadolu Huawei Ar-Ge Buluşması’na, Dicle Üniversitesi’ne ek olarak, Batman Üniversitesi’nden de öğrenci ve öğretim üyeleri katıldı.

 

BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Vatandaşlarımızın, ülkemizin her noktasında, internetin sunduğu fırsatlardan verimli ve eşit olarak faydalanması için çalışıyoruz. BTK Akademi ile düzenlediğimiz yüz yüze ve çevrimiçi eğitimlerle, çok sayıda gencimiz kendini yazılım konusunda geliştirme fırsatı yakalıyor. BTK Yaz Kampları projesiyle ise ortaokul, lise ve üniversite çağındaki gençleri yazılım eğitim ağımıza katmayı amaçlıyoruz. Amacımız, Türkiye’nin 81 ilinde bu kampları düzenlemek ve olabildiğince fazla gence ulaşmaktır. Bu etkinliği düzenlediği için Huawei Türkiye ekibine teşekkür ederim.”

 

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç ise konuşmasında şunları söyledi; “Bilginin öneminin her geçen gün arttığı dünyada Big Data ile birlikte verilerin işlendiği bir dönemden geçiyoruz.  Yaşadığımız bilgi çağında ileri teknolojilerin daha etkin ve yaygın kullanımının sağlanması hususunda nitelikli bilimsel çalışmaları destekliyoruz. Öğrencilerimizi teknoloji alanında yönlendirdiğimiz çalışmalar var. Üniversitemizde de ciddi bir potansiyelimiz mevcut. Bu yüzden “Huawei Ar-Ge Buluşmaları” gibi etkinliklerin öğrencilerimizin potansiyellerini ortaya koymalarında etkili olacağını düşünüyorum. Programda emeği geçen Huawei Türkiye ekibine teşekkür ediyorum.’’

 

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Gençlerimizi geleceğe hazırlarken 21. yüzyıl becerilerini göz önünde bulundurarak, eğitimde inovasyon çalışmalarını desteklemekteyiz. Gençlerimizin eğitimi için dünyada teknoloji alanında önde gelen kurum ve kuruluşlar ile iş birliği içinde olmalıyız. Bu amaç doğrultusunda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile Huawei Türkiye, gençlerimizin eğitimi için bir işbirliği protokolü imzalayacak. Öğrencilerimizin aldıkları eğitimle, yazılım alanında kendilerini geliştirip büyük başarılar elde edeceklerine inanıyoruz. Huawei Türkiye ve BTK’ya teşekkür ediyor, imzalanan bu protokolün gençlerimiz için başarılara vesile olmasını temenni ediyorum.”

 

Huawei Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Liang Dongbo ise konuşmasında; “Bu yılın başında kıymetli paydaşlarımız BTK ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ile birlikte, Huawei Ar-Ge Buluşmaları projemizin ilk etkinliğini Van'da başarıyla gerçekleştirdik. Huawei olarak Türkiye’deki 20. yılımızı kutluyoruz. Yolculuğumuzun ilk gününden itibaren, Türkiye bilişim altyapısının ve ekosisteminin gelişimine katkıda bulunmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Genç bilişim yeteneklerinin gelişimine yönelik çalışmalarımızı da hız kesmeden sürdürüyoruz. Projede yer alan BTK Akademi, Dicle Üniversitesi ve Huawei Türkiye Ar-Ge ekiplerine, yakın işbirlikleri ve katkıları için teşekkür ederim” dedi.

 

Bilişim eğitimleri için ortak protokol 

‘Güneydoğu Anadolu Huawei Ar-Ge Buluşması’ kapsamında, Huawei Türkiye ve Dicle Üniversitesi  arasında çeşitli alanlarda işbirliğine de imza atıldı. Dicle Üniversitesi’nin paydaşı olduğu Huawei ICT Academy Programı sayesinde öğrenciler, Huawei ICT Academy portalında yer alan; bulut bilişimden 5G’ye kadar birçok konudaki eğitim içeriğinden ücretsiz olarak yararlanabilecek. Ayrıca Huawei Öğrenci Geliştiriciler Programı kapsamında Dicle Üniversitesi Öğrenci Elçisi belirlenerek, öğrenciler ile Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi arasında kesintisiz iletişimle, öğrencilerin sürekli gelişimi sağlanacak. Etkinlikte ayrıca, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ve Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda Huawei AppCube kodlama eğitimi işbirliği protokolü de imzalandı.

 

Bölgeye özel müfredatla kapsamlı bir eğitim programı 

‘Güneydoğu Anadolu Huawei Ar-Ge Buluşması’ kapsamında öğrencilere; ‘HMS Uygulama Geliştirme’, ‘Doğal Dil İşleme’, ‘Bilgisayarlı Görü’ ile ‘5G ve Kullanım Senaryoları’ konularında teknik eğitimler de verildi. Programın ‘İdari Eğitimler’ bölümünde ise ‘BTK Akademi’, ‘Huawei Bilişim Akademisi’ ve ‘Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi’ tanıtımlarını içeren sunumlar yapıldı. Katılımcılar ayrıca, Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi tarafından geliştirilen sanal gerçeklik uygulamalarını deneyimleme fırsatı buldu.

 

Huawei, Türkiye’deki 20. yılında da genç yeteneklerin yanında    

Bu sene Türkiye’deki 20. yılını kutlayan Huawei, eğitim alanında birçok sosyal projeye imza atıyor. Şirket, Gelecek için Tohumlar (Seeds for the Future) ve Huawei Bilişim Akademisi gibi dünya genelinde yürütülen programların yanı sıra, Türkiye’deki paydaşlar ve kamu kurumları ile Huawei Ar-Ge Kodlama Maratonu ve Mobil Uygulama Geliştirme Lisans Eğitimi gibi programları da hayata geçiriyor. Huawei ayrıca, Huawei Student Developer (HSD) topluluğu ile üniversite öğrencilerinin Huawei teknolojilerini keşfetmelerine ve bu teknolojileri kullanarak yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı oluyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ