DOLAR 32,4180 0.01%
EURO 34,4668 -0.11%
ALTIN 2.487,620,19
BITCOIN %
Gaziantep
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kocaeli Büyükşehir’den ücretsiz Yetenek Sınavı Hazırlık ve Rehberlik Programı
  • Atar Haber
  • Eğitim
  • Kocaeli Büyükşehir’den ücretsiz Yetenek Sınavı Hazırlık ve Rehberlik Programı
76 okunma

Kocaeli Büyükşehir’den ücretsiz Yetenek Sınavı Hazırlık ve Rehberlik Programı

ABONE OL
30 Haziran 2022 12:20
Kocaeli Büyükşehir’den ücretsiz Yetenek Sınavı Hazırlık ve Rehberlik Programı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuvarı, eylül ayında gerçekleştirilecek Konservatuvar Yetenek Sınavları için ücretsiz Yetenek Sınavı Hazırlık ve Rehberlik Programı gerçekleştirecek. Söz konusu programa katılmak isteyen vatandaşlar, 01-14 Temmuz tarihleri arasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi resmi internet sitesi üzerinden online başvuru yapabilecek. Söz konusu program, eylül ayındaki Konservatuvar Yetenek Sınavlarına hazırlanan öğrencilere önemli katkı sunacak.

 

EĞİTİM VERİLECEK BÖLÜM VE YAŞ ARALIKLARI

Yetenek Sınavı Hazırlık ve Rehberlik Programı kapsamında Batı Müziği, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Çocuk Resim, Geleneksel Sanatlar ve Bale Bölümlerinde Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Yetenek Sınavlarına hazırlık eğitimi verilecek. Yetenek Sınavı Hazırlık ve Rehberlik Programındaki bölüm ve yaş aralıkları ise şöyle:

 

 

Batı Müziği                             7-30 yaş

Türk Sanat Müziği                 15-50 yaş

Türk Halk Müziği                   10-30 yaş

Bale                                         5-7 yaş

Geleneksel Sanatlar             17-50 yaş

Çocuk Resim                           9-15 yaş

 

EĞİTİMLER 18 TEMMUZ-12 AĞUSTOS ARASINDA

Online başvuruların tamamlanmasının ardından eğitimlere 18 Temmuz Pazartesi günü itibariyle başlanacak. Eğitimler 12 Ağustos Cuma günü sona sürecek. Müzik Bölümünün dersleri Leyla Atakan Kültür Merkezi Konservatuvar Şube Müdürlüğü’nde, Geleneksel Sanatlar Bölümünün dersleri Seka Kültür Alanı Geleneksel Sanatlar Eğitim Merkezi’nde, Çocuk Resim Bölümünün dersleri Anıtpark Güzel Sanat Eğitim Merkezi’nde, Bale Bölümünün Branşının dersleri ise SDKM Bale Salonu’nda gerçekleştirilecek. Derslere Büyükşehir Belediye Konservatuarı’nın ilgili bölüm eğitmenleri girecek. Haftada bir gün gerçekleştirilecek derslerin süresi, bölümüne göre, bir ila iki buçuk saat arasında değişecek.

 

GENEL YETENEK EĞİTİMİ

Hazırlık ve Rehberlik eğitimleri çerçevesinde Batı Müziği, Türk Sanat ve Türk Halk Müziği alanında genel yetenek eğitimi verilecek. Bu kapsamda programa katılacak öğrencinin duyum ve ezgisel belleğinin gelişmesine yardımcı olunacak. Çocuk Resim ve Geleneksel Sanatlar alanında, öğrencinin çizgi yeteneğinin gelişmesi sağlanırken, Bale Bölümünde ise estetik ve ritim beleği üzerinde durulacak.

 

KONSERVATUVAR YETENEK SINAVLARI EYLÜL AYINDA YAPILACAK

Öte yandan Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Yetenek Sınavları her yıl olduğu gibi bu yıl da Eylül ayında gerçekleştirilecek. Yetenek sınavlarında başarılı olan öğrenciler, kazandıkları bölüm çerçevesinde, 2 ile 4 yıl arasında sanat eğitimi almaya hak kazanacak.

 

7 BÖLÜM 27 SANAT DALI

Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarında, Batı Müziği, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Türk Din Musikisi, Güzel Sanatlar, Geleneksel Sanatlar ve Bale olmak üzere 7 ayrı bölümde ve 27 sanat dalında, iki ile dört yıl arasında sanat eğitimi veriliyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ