Kocaman’dan Çini Denemesi

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, farklı malzemeler ve tekniklerle klasik ve moderni harmanlayan eserler üreten İlgen İpek Girit’in Kartepe Sanat Evi’ndeki sergisini ziyaret ederek, çini boyama etkinliğine katıldı.  

 

 

“ZITLIKLARIN UYUMU” ÇİNİ SERGİSİNİ ZİYARET ETTİ

Kartepe Belediye Başkanı Av. M. Mustafa Kocaman, sanatın çeşitli yönlerini desteklemeye devam ediyor. Kartepe Sanat Evi’nde İlgen İpek Girit'in sergisini ziyaret eden Başkan Kocaman, sergilenen eserleri inceleyerek bilgi aldı.

 

GELENEKSEL VE ÇAĞDAŞ

Girit’in sanatında, Erken Osmanlı ve Beylikler döneminde İznik, Kütahya, Çanakkale ve Milet gibi merkezlerde halkın ihtiyaçlarına hızlı yanıt vermek amacıyla seri üretilmiş olan “Milet işi” seramiklerden aldığı ilham belirgindir. Farklı malzemeler ve tekniklerle klasik ve moderni harmanlayan eserler üreten sanatçı, bu yönüyle geleneksel ve çağdaş sanatı bir arada sunmaktadır.

 

SANAT HARİKASI

Sergide çini boyama atölye çalışmasına katılan Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, “Her bir çini parçası, sabır ve ustalıkla işlenmiş bir sanat harikasıdır. Geleneksel motiflerin modern yorumlarla buluştuğu bu sergide, hem geçmişin hem de bugünün dokusunu hissedeceksiniz. İlgen İpek Girit’in “Zıtlıkların Uyumu” temalı kişisel çini sergisinde, renklerin ve desenlerin dansına tanıklık etmeye davetlisiniz” açıklamasında bulundu. Çini boyama denemesi de yapan Başkan Kocaman, Sanatçı İlgen İpek’ten el yeteneği konusun da tam not aldı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı