Maximiles Black 36. The Bodrum Cup’ta İlk Yarışın Startı Verildi

Maximiles Black 36. The Bodrum Cup’ta ilk yarış günü, The Bodrum Cup’ın kurucularından Arif Yılmaz ve hayatlarını kaybeden tüm denizciler anısına denize çelenk atılmasıyla başladı. Programa, The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal, Onursal Başkanı Erman Aras, Türkiye İş Bankası Özel Bankacılık Müdürü Tuba Tepret, Türkiye İş Bankası Ödeme Sistemleri Ekosistem Müdürü Hüsnü Mete Güneş ve Türkiye İş Bankası Bireysel Bankacılık Pazarlama Müdürü Çağlar İlter, Muğla Valisi Dr. İdris Aybıyık, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci katıldı.

 

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’nin anonsuyla başlayan geri sayımın ardından Maximiles Black 36. The Bodrum Cup’ın ilk yarışı Maximiles Black Bodrum-Karaada Etabı’nın startı verildi.

 

Başta geçen temmuz ayında kaybettiğimiz Arif Yılmaz olmak üzere The Bodrum Cup’ın bu günlere gelmesinde büyük emeği olan herkesi minnet ve saygı ile andıklarını belirten The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal, “Maximiles Black’in isim sponsorluğundaki ikinci yılımız. Yarışların ilk günü olan Bodrum-Karaada Etabı’nı da Maximiles Black ile birlikte düzenlemekten çok mutluyum. Diğer dört yarış gününü de Türkiye’nin en önemli kurumları arasında olan sponsorlarımızla birlikte gerçekleştireceğiz. Bu sponsorluklar hem Bodrum’a hem de The Bodrum Cup’a büyük değer katıyor. Sponsorların, beraberinde Bodrum’daki değerli kurum ve kuruluşların katkısı ile bu organizasyonu daha da büyütüyoru ve hatta yaptığımız canlı yayınlarla The Bodrum Cup’ı bütün dünyaya izletebiliyoruz. The Bodrum Cup birçok farklı türde teknenin yarıştığı bir yelken yarışı. Burada adaleti sağlamak için yıllardır geliştirdiğimiz bir rating sistemi var. Hak edenin kazandığı bir yarış olması için bu rating sistemini sıfır toleransla uygulayacağız. 36 yılda 907 farklı yat The Bodrum Cup’a kayıt yaptırmış. Bu yıl 23 yeni yat ilk kez bizimle yarışıyor. Bu rakamlar gösteriyor ki The Bodrum Cup emin adımlarla yoluna devam ediyor ve etmeye de devam edecek” dedi.

 

Türkiye İş Bankası Bireysel Bankacılık Pazarlama Müdürü Çağlar İlter, İş Bankası’nın kurulduğu günden bu yana bankacılık faaliyetlerinin yanı sıra sosyal, kültürel ve çevresel alanlarda çok yönlü çalışmaların içinde yer aldığını belirterek, “Maximiles Black The Bodrum Cup hem bir yelken yarışı hem de Bodrum'un koylarının korunmasında farkındalık yaratan çalışmaları ile 36 yıldır sürdürülerek uluslararası alanda saygın bir etkinlik haline geldi. The Bodrum Cup’ın paydaşları arasında bulunmaktan ve yelken sporuna destek vermekten mutluluk duyuyoruz. Bu yılın ilk yarışında yelkenler, Maximiles Black Bodrum-Karaada Etabı için açılıyor. Rekabet, heyecan ve coşkunun doyasıya yaşanacağı bu yarışta yer alan tüm yelkencilerin rüzgârı bol olsun” dedi.

                                                                                                               

Bodrum’un En Hızlı Yelkenlisi Belirleniyor

 

Bu yıl Maximiles Black The Bodrum Cup’ta yeniliklerden biri de yarış kategorilerinde oldu. Bodrum açıklarından start alacak tekneler, Karaada’nın etrafını en hızlı şekilde dönerek ilk bitiren ekip olmak için 12 millik bir rotada yarışacak. 

 

Bir trofe kazanılacak olan bu yarışta, kategorilere bakılmaksızın her tekne, ratinge bağlı olmaksızın “Bodrum’un en hızlısı” unvanı için yarışacak. Ayrıca, elde edilen sonuçlar 5 günlük yarışların sonuçlarını etkileyecek. Bu unvan, sonraki yıllarda rekor kırılana kadar aynı ekibin elinde kalacak. Bodrum dışında ise farklı bir 12 millik rota belirlenerek tekrarlanacak.

 

Günün sonunda hem yarışmacılar hem de katılımcılar, Yarış Merkezi’nde Emre Sezan ile “Borsada Orta Vadeli Fırsat Penceresi” başlıklı söyleşide bir araya gelecek. Ardından “Sailors Night” gecesinde, Jabbar yarışçılara özel olarak sahne alacak.

 

Yarışın ikinci günü Radisson Collection Etabı, Bodrum-Bodrum rotasında gerçekleştirilecek. Yarışı bitirip karaya dönen yelkenciler, Yarış Merkezi’ndeki etkinliklerin tadını çıkaracak.

 

Maximiles Black The Bodrum Cup’ın 36. Yıl Yarış Rotası:


22 Ekim Salı - Maximiles Black Bodrum-Karaada Etabı

23 Ekim Çarşamba - Radisson Collection Bodrum-Bodrum Etabı

24 Ekim Perşembe - Metro Bodrum-Çökertme Etabı

25 Ekim Cuma Opet Çökertme-Kissebükü Etabı

26 Ekim Cumartesi Anadolu Sigorta Kissebükü-Bodrum Etabı

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı