DOLAR 32,3716 0.12%
EURO 35,1037 -0.12%
ALTIN 2.322,120,15
BITCOIN %
Gaziantep
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

PrinWork ile E-İhracatçılar Küresel Pazarda Yükseliyor
36 okunma

PrinWork ile E-İhracatçılar Küresel Pazarda Yükseliyor

ABONE OL
10 Haziran 2023 18:50
PrinWork ile E-İhracatçılar Küresel Pazarda Yükseliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünyanın dört bir yanından e-ticaret sektörünün önde gelen isimlerinin bir araya geldiği 10. World Ecommerce Forum, birbirinden değerli isimlerin konuşmalarıyla devam ediyor. Türkiye’deki üreticilerin trend ürünlerini küresel pazara sunarak coğrafyayı kader olmaktan çıkarma hedefiyle kurulduklarını belirten PrinWork Baş Teknoloji Sorumlusu Mustafa Çolak, “Global pazar verilerine bakıldığında Türk üreticiler için önemli fırsatlar bulunuyor. Bizler de Türkiye’nin sahip olduğu bu üretim gücünü e-ihracata dönüştürmek adına PrinWork’ü kurduk. İlk 6 aylık süreçte yaklaşık 3500 kullanıcıya ulaştık, yıl sonuna kadar bu sayının 2 katına çıkacağını öngörüyoruz” dedi.

Avrupa’nın en büyük e-ticaret ve e-ihracat etkinliği olan WorldEF, “E-ihracatın Yeni Yüzyılı’ temasıyla İstanbul Fuar Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlıyor. 41 ülkeden konuşmacıların ve ziyaretçilerin 3 gün boyunca ağırlanacağı etkinlikte, profesyonellerin konuşmaları, keynote sunumlar, paneller, çalıştaylar ve diğer oturumlarla ekosistemdeki son trendler, en yeni uygulamalar ve yenilikler gündeme getiriliyor. 

Etsy pazar yerinde Amerika’da 1,5 milyon, İngiltere ve Kanada’da yaklaşık 500 bin olan satıcı sayısının Türkiye’de sadece 40 bin olduğunu belirten Çolak, “Bu sayıyı artırmak için PrinWork’ü kurduk. PrinWork sayesinde, global pazar yerlerinde mağazası olan satıcılar, Türkiye’deki üreticilerle bir araya gelip, üretim, paketleme, lojistik ve satış sonrası süreçlerini tek bir yazılım üzerinden kolayca yönetirler. Artı olarak PrinWork ile yurt dışı pazar yerlerinde ağırlıklı olarak kişiye özel ve Print on Demand satış yapan satıcıların ürünlerini, Türkiye’deki üreticilerden temin etmelerini sağlayarak, Türkiye’yi bir üretim cenneti haline getirmeyi hedefliyoruz. Ülkemizin ihracatını ve satıcı sayısını artırarak, ülke ekonomisine ve istihdama katkı sağlamayı amaçlıyoruz” açıklamalarında bulundu.

Bütün operasyon sürecinin tek bir platform üzerinden sürdürülebileceğini belirten Çolak, “Başlangıç olarak Etsy, Amazon ve eBay başta olmak üzere 20’den fazla pazar yerini entegre ederek, PrinWork tarafından onaylanan üreticilerin trend ürünlerini keşfetmek mümkün. En önemli konulardan biri olarak bu trend ürünleri numune olarak alabilme ve satışa sunmadan önce detaylıca inceleyebilme fırsatı da oluyor. Tüm bu hizmetler sayesinde e-ihracatçı ürün gamını genişleterek tek bir hesaptan daha fazla kişiye ulaşma imkanı buluyor” dedi.

Çok kısa süre e-ihracatçılardan yoğun ilgi gördüklerini belirten Çolak, 2022 yılının sonunda kurulan PrinWork ile ilk 6 ayda yaklaşık 3500 kullanıcıya ulaştıklarını ve bu sayının yıl sonuna kadar 2 katına çıkmasını öngördüklerini belirtti. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ