SSM’DE Georg Baselitz ile Yaratıcı Çocuk Atölyeleri!

Sakıp Sabancı Müzesi, dünyaca ünlü Alman sanatçı Georg Baselitz’in eserlerini çocuklarla buluşturmaya hazırlanıyor. Akbank’ın desteğiyle gerçekleştirilen Georg Baselitz: Son On Yıl sergisi kapsamında düzenlenecek ilham verici atölyeler, çocukların sanatı keşfetmeleri ve yaratıcı becerilerini geliştirmeleri için özel olarak tasarlandı.

 

Farklı yaş gruplarına hitap eden atölye serisi Pusetli Aileler Atölyeleri ile başlıyor. Bu etkinliklerde minikler, aileleriyle birlikte sanatla ilk temaslarını kurarken, duyusal oyunlarla renklerin ve şekillerin büyülü dünyasına adım atacak. Program, 18-36 ay minikler için 21 Eylül Cumartesi, 2-4 yaş arası çocuklar içinse 28 Eylül Cumartesi günü, 11.00-12.00 saatleri arasında düzenlenecek. 

 

Daha büyük yaş grupları için ise Baselitz’in benzersiz sanat anlayışını keşfetme fırsatı sunan çeşitli atölyeler düzenleniyor. Baş Aşağı Dünya atölyesinde çocuklar, sanatçının figüratif resim ve soyut sanatla olan ilişkisinden ilham alarak kendi baş aşağı figürlerini yaratacaklar. 3-5 yaş arası çocuklara yönelik atölye, 21 Eylül Cumartesi, 13.00 – 14.00 arası düzenlenecek.

 

6-9 yaş arası çocuklara yönelik Bu Ayaklar Ne Taşıyor? atölyesinde ise çocuklar, Baselitz’in eserlerinden esinlenerek farklı malzemelerle üç boyutlu sanat eserleri oluşturacaklar. Atölye, 28 Eylül Cumartesi 13.00-14.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

 

5-7 yaş arası çocuklar için 29 Eylül Pazar, 11.00-12.30 saatleri arasında düzenlenecek Georg Baselitz: Tepetaklak Bir Dünya atölyesi ise çocuklara, sanatçının dünyayı tersyüz eden perspektifini kil figürlerle deneyimleme şansı sunacak. 

 

 7-10 yaş arası çocuklara yönelik Georg Baselitz ile Tersyüz Atölye’si 29 Eylül Pazar günü 14.00-15.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Atölyede katılımcılar, Baselitz’in tersyüz haldeki dünyasını inceleyip kendi heykellerini tasarlayacak. 

 

Sakıp Sabancı Müzesi çocuk eğitimleri, Arkki Türkiye ile çok özel bir iş birliğine de imza atıyor. SSM Emirgan Arşivi’nden ilham alarak hazırlanan atölyelerde çocuklar, Emirgan’ın tarihi, mimari ve kültürel mirasını keşfedecekler. Hem teorik bilgi edinip hem de uygulamalı çalışmalarla yaratıcılıklarını geliştirecek çocuklar, Emirgan’ın zengin mirasıyla daha derin bir sanat ve tarih anlayışı kazanacaklar. İlk olarak, 8-12 yaş arası çocuklar için 22 Eylül Pazar, 13.00-16.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek Peyzaj Mimarlığı: Emirgan’daki Bahçem atölyesinde, doğanın estetik unsurlarını keşfederek Emirgan Korusu’nun flora ve peyzajından esinlenerek sanatı doğayla buluşturacaklar. 

 

Yıl boyu sürecek bu atölye serisi, çocuklara semtin tarihi ve kültürel mirasını tanıtmaya devam edecek. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı