TEMA Vakfı’nın yeni Genel Müdürü, üç yıldır Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Didem Bilgin oldu.

Kuruluşundan bu yana, başta toprak olmak üzere tüm doğal varlıkları koruma amacıyla faaliyetlerini sürdüren TEMA Vakfı'nda uzun yıllar önemli görevler üstlenen Başak Yalvaç Özçağdaş, genel müdürlük görevini Didem Bilgin'e devrederek Vakıftaki görevinden ayrıldı.

 

Başak Yalvaç Özçağdaş, görevden ayrılmasına dair "12 yılda, ülkemizin dört bir yanındaki gönüllülerimizin destekleriyle birçok projeye imza atarak Vakfımızı ileriye taşıdık. Tüm TEMA Ailesine ve görevi devralacak olan Didem Bilgin'e teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum." ifadelerinde bulundu.

 

Görev değişikliği konusunda açıklama yapan TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç ise "TEMA Vakfı olarak daha bereketli topraklara, temiz havaya ve suya erişim hakkını savunarak daha yaşanabilir bir gelecek hedefiyle ilerliyoruz. Yeni Genel Müdürümüz Didem Bilgin'in liderliğinde de faaliyetlerimizi daha da geliştirerek devam edeceğiz. Başak Yalvaç Özçağdaş'a, Vakfımıza verdiği değerli katkılar için tüm TEMA Ailesi adına teşekkür ediyorum." dedi.

 

20 yılı aşkın süredir sivil toplumda görev alan ve son üç yıldır TEMA Vakfı'nda Genel Müdür Yardımcısı görevini başarıyla sürdüren Didem Bilgin, yeni görevi hakkında "Vakfımızın Kurucu Onursal Başkanları, merhum Hayrettin Karaca ve A. Nihat Gökyiğit’in izinden giderek 1.100.000’i aşkın gönüllümüz, tüm destekçilerimiz ve çalışma arkadaşlarımla ülkemizde çevre bilinci konusunda farkındalık yaratmaya ve savunuculuğa devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

 

Didem Bilgin

 

Didem Bilgin, 5 Ekim 1977 doğumlu olup, Yıldız Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Ardından, İstanbul Üniversitesi'nde İşletme üzerine yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Sivil toplum alanında 20 yılı aşkın süredir aktif olarak görev alan Bilgin, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) bünyesinde farklı kademelerde çeşitli görevlerde bulunmuş ve son üç yıldır TEMA Vakfı'nda Genel Müdür Yardımcısı görevini başarıyla sürdürmüştür.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı