DOLAR 32,4988 0.15%
EURO 34,8134 0.24%
ALTIN 2.488,261,07
BITCOIN %
Gaziantep
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yapay Zeka Tarifleriyle Hazırlanan İçecekler McDonald's Türkiye'de!
45 okunma

Yapay Zeka Tarifleriyle Hazırlanan İçecekler McDonald's Türkiye'de!

ABONE OL
10 Haziran 2023 10:20
Yapay Zeka Tarifleriyle Hazırlanan İçecekler McDonald's Türkiye'de!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İlk restoranını açtığı günden bu yana Türkiye’yi ilklerle tanıştıran McDonald’s, başka bir yeniliğe daha imza atarak yapay zeka ile hazırlanan özel içecek tariflerini tüketicilerin beğenisine sunuyor.

McCafé mutfağında oluşturulan “Haiyalimdeki Tarifler” isimli smoothie menüsü, birbirinden özel lezzetleri deneyimlemek isteyenlerle
 seçili McCafé şubelerinde ve sınırlı süreyle buluşuyor.

McDonald’s Türkiye bir ilke imza atarak yapay zeka tarafından özel olarak geliştirilen smoothie çeşitlerini misafirlerinin beğenisine sunuyor. Yapay zeka (AI) uygulaması ChatGPT tarafından geliştirilen ve McCafé mutfağında hayat bulan tariflerle, özellikle gençlerin yaz için hayal ettiği serinleten tatlar tüketicilere sunuldu. “Haiyalimdeki Tarifler” isimli sürpriz tatlarla dolu smoothie menüsü,  İstanbul’daki seçili McCafé şubelerinde yerini aldı. 

McDonald’s Türkiye’den sıradışı bir ilk

McDonald’s Türkiye’nin ilk kez böylesi bir projeyi hayata geçirdiğine dikkat çeken McDonald’s Türkiye Pazarlama Direktörü (CMO) Özdeş Dönen Artak şunları söyledi: “Günümüzde yapay zeka tabanlı görüntü, video ve ses programları, özellikle gençlerin yoğun ilgisini çekiyor. Bizler de herkesi mutlu etmeyi ilke edinen bir marka olmanın sorumluluğuyla gençlerin beklenti ve taleplerinden yola çıkarak, sıra dışı bir proje hazırladık. Yapay zekayı McCafé’ye davet ederek yaz sezonu için McCafé’lerde servis edilecek bir smoothie menüsü ortaya çıkarmak istedik. Son dönemde büyük popülerlik kazanan yapay zeka uygulaması ChatGPT’ye McDonald’s’dan, ürünlerimizden, Türk gençlerinin yaz sezonu için beklenti ve hayallerinden bahsettik ve ChatGPT’den bunlara uygun içecek tarifleri hazırlamasını istedik. O da bize ‘Haiyalimdeki Tarifler’ menüsünü oluşturdu. Bizler de McCafe baristalarımızla bu menüyü hayata geçirip İstanbul’un en popüler McCafé şubelerinde müşterilerimizin beğenisine sunduk. Herkesi sınırlı süreyle satışta olacak bu dijital lezzetleri deneyimlemeye davet ediyoruz.” 

İki farklı tat seçili McCafé’lerde

Smoothie menüsünde yer alan iki ayrı tarif, yaz aylarının en gözde tatlarının ve ferah bir içecekten beklentilerin, son dönemin en popüler yapay zeka uygulaması ChatGPT ile paylaşılmasıyla oluşturuldu. Değişik damak zevklerine göre oluşturulan bu tarifler “Unicorn Smoothie” ve “Lemon Chiller Smoothie” ismiyle seçili McCafe’lerde yerini aldı. 10 Haziran’dan başlayarak sınırlı süreyle servise sunulacak olan bu özel menü, İstanbul Merter, Levent, Caddebostan ve Acıbadem McCafé şubelerinde deneyimlenebilecek. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ