DOLAR 34,1065 0.25%
EURO 38,1264 0.16%
ALTIN 2.875,991,66
BITCOIN 2140416-0,69%
Gaziantep
24°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yüksek Faturalardan Korunmak İçin Kombi Bakımını İhmal Etmeyin
  • Atar Haber
  • Ekonomi
  • Yüksek Faturalardan Korunmak İçin Kombi Bakımını İhmal Etmeyin
7 okunma

Yüksek Faturalardan Korunmak İçin Kombi Bakımını İhmal Etmeyin

ABONE OL
20 Eylül 2024 12:16
Yüksek Faturalardan Korunmak İçin Kombi Bakımını İhmal Etmeyin
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kış mevsimi yaklaşırken hem verimlilik ve tasarruf hem de güvenlik için kombinizin bakımını yaptırmanın tam zamanı. Bakımı yapılmayan kombilerin yarattığı güvenlik riski ve cihazın ömrünün kısalması ile yarattığı sorunlar kullanıcı konforunu doğrudan etkiliyor. Bu nedenle kışın en büyük giderlerinden olan doğalgaz faturasından tasarruf etmek ve rahat bir kış geçirmek için, yetkili servisler tarafından yapılacak kombi bakımını ihmal etmeyin.

 

Sonbahar mevsimini yaşadığımız bu günler, kombi bakımını yaptırmak için en uygun dönem. Kullanıcılar için soğuklar bastırmadan cihazının bakımını yaptırmak, kışı da daha rahat geçirmek anlamına geliyor. Bakım yapılmadığı durumda ise cihaz fabrikasyon değerlerindeki yüksek verim özellikleri ile çalışmayacağı için, daha fazla doğalgaz tüketip yüksek faturalara yol açabiliyor. Öte yandan ani bozulmalara bağlı olarak ekstra ve büyük arıza maliyetleri ile karşı karşıya kalmak da mümkün. Kombi bakımının düzenli yapılması, cihazın ömrünü uzatırken, kış boyunca ihtiyaç duyulan ısınma ve sıcak su ihtiyacının sorunsuz bir şekilde karşılanmasını sağlıyor.

İklimlendirme sektöründe 55 yılı geride bırakan Baymak, kombi bakımı konusunda tüketicileri uyarırken, eylül ve ekim ayları boyunca yetkili servisleri aracılığıyla sunduğu kombi bakım hizmetiyle öne çıkıyor. 

 

Yetkili Servisleri Tercih Edin

 

Türkiye’de özellikle konut ve küçük iş yerlerinin ısıtılmasında kombi kullanımı ilk sırada yer alıyor. Düzenli kombi bakımının cihazın maksimum verimle çalışmasını sağladığını söyleyen Baymak Satış ve Pazarlama Direktörü Pınar Canlı, “Kışa girmeden kombilerin bakımını yaptırmak verimlilik ve güvenlik açısından son derece önemli. Tüketicilerin dikkat etmesi gereken konularının başında ise, sağlıklı bir bakım için mutlaka kullandıkları markanın yetkili servislerini tercih etmeleri geliyor. Yetkili servisler hem cihazınızın garantisi hem de uzun ömürlü çalışması açısından en güvenilir seçenektir.” diyor. Tesisat temizliğinin de yapılması gerektiğine vurgu yapan Canlı, “Bunun yapılmadığı durumda sistem suyunda aşırı kirlenme ve borularda tıkanma meydana gelebilir. Bu da hem radyatörlerin gerektiği gibi ısınmasını önler hem de sistemin ömrünü kısaltır.” diye ekliyor. 

 

Kombi Bakımında Bunlara Dikkat Edin!

 

  • En az yılda bir kez kombi bakımınızı yaptırın.
  • Kombi bakımı için en uygun dönemin eylül ve ekim ayları olduğunu unutmayın.   
  • Bakımları mutlaka yetkili servislere yaptırın. Çünkü yetkisiz servislerden hizmet almak, kullanıcıya ilerleyen dönemlerde daha büyük masraflar çıkarabiliyor.  
  • Bakım için gelen kişilerin yetki belgelerini isteyin, kurumsal firma anlayışına bağlı olarak kılık kıyafet ve kullandıkları evraklarda ilgili firma logoları olup olmadığını kontrol edin.
  • Bir kombi bakımı ortalama 40 dakika sürüyor. Bakım için gelen ekibin kombinin iç ve dış tüm ekipmanlarını kontrol edip etmediğine dikkat edin. 
  • Beş yılda bir tesisat temizliği de yaptırın. Bu işlem, cihazların ve sistemin ömrünü uzatır, güvenli ve verimli kullanım sağlar, yakıt tasarrufunu arttırır. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ