DOLAR 34,1065 0.25%
EURO 38,1264 0.16%
ALTIN 2.875,991,66
BITCOIN 2140416-0,69%
Gaziantep
24°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İstanbul Kültür Yolu Festivali Grand Pera Etkinlikleriyle Renkleniyor
  • Atar Haber
  • Ekonomi
  • İstanbul Kültür Yolu Festivali Grand Pera Etkinlikleriyle Renkleniyor
6 okunma

İstanbul Kültür Yolu Festivali Grand Pera Etkinlikleriyle Renkleniyor

ABONE OL
20 Eylül 2024 12:57
İstanbul Kültür Yolu Festivali Grand Pera Etkinlikleriyle Renkleniyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Beyoğlu tarihinin yaşayan mirası Grand Pera, İstanbul Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlediği etkinliklerle sanatseverleri ağırlıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığının da destekleriyle düzenlenen İstanbul Kültür Yolu Festivali, Grand Pera’da ve Fişekhane’de düzenlenecek etkinliklerle İstanbul’un kültür ve sanat yaşamını dünya sahnesine taşıyacak.

Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘’İstanbul Kültür Yolu Festivali’’ bir ilke ev sahipliği yapacak. Frida Kahlo’nun Günlükleri Sergisi, Türkiye’de ilk kez Kültür Yolu Festivali kapsamında 28 Eylül’de İstanbul Grand Pera Tarihi Bina’da sanatseverlerle buluşacak. 20. yüzyılın önde gelen Meksikalı ressamlarından Frida Kahlo’nun kişisel günlüklerinden esinlenerek hazırlanan ‘’phygital’ sergi, aynı zamanda dünyada günlükler özelinde hazırlanan ilk sergi olma özelliğini taşıyor. Sergi 6 Ekim’e kadar ücretsiz gezilebilecek.

Grand Pera Emek Sahne’de Cello Paradiso, Ümit Yılmaz, Yaprak Sayar gibi etkileyici isimlerin konserleri ve 3-4-5 Ekim’de Emek Sahne’de gerçekleşecek kısa film gösterimlerinin de olacağı İstanbul Kültür Yolu Festivali sanatın her alanına yer vermeyi amaçlıyor.

İstanbul Kültür Festivali’nde Turan Farajova ile İstanbul Apartmanları Beyoğlu Hikayeleri Söyleşisi, Grand Pera’yı suluboya ile rengarenk boyayacak Verda Samanlı ile Tuval Sulu Boya Çalışması Grand Pera’nın tarihi atmosferinde ziyaretçilere geçmişe doğru bir yolculuk sunacak.

Grand Pera’nın dünya lezzetlerini buluşturan TasteHub katında ise ziyaretçileri keyifli atölyeler bekliyor. Meksika mutfağından dünyaya yayılan Buritto ile Taco Yapımı Atölyesi ve kırılan bir nesneyi eskisinden daha güzel ve fonksiyonel hale getirmeyi amaçlayan Kintsugi Atölyesi gibi etkinlikler Grand Pera’da misafirlere keyifli anlar yaşatacak.

Grand Pera’da ayrıca 3-4-5 Ekim’de gerçekleşecek Latin Dans geceleri misafirlere eğlenceli anlar yaşatacak.

 

İstanbul Kültür Yolu Festivali Fişekhane ’de de çeşitli programlarla devam edecek.

 İstanbul Kültür Yolu Festivali Fişekhane’de gerçekleşecek birbirinden heyecanlı tiyatro oyunları ile de Beyoğlu sınırları dışına çıkıyor. 28 Eylül’de Cırcır Böcekleri, İtler ve Biz, 1 Ekim’de de Mercaniye Çok Yaşa 5 Ekim’de Lale’li Sihirbaz ve Odadaki Sihirbaz tiyatro tutkunları ile buluşacak. Çocukları da kültür sanata teşvik eden Fişekhane, 6 Ekim’de 44 Kedi Live oyunu ile çocuk misafirlerini ağırlayacak.

İstanbul Kültür Yolu Festivali kapsamında tiyatro ve konserler için biletlere biletlerine biletinial.com adresinden ulaşılabilecek. Söyleşi ve workshoplar ücretsiz olacak, grandpera.com adresinden kayıt ile giriş yapılabilecek.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ