DOLAR 34,1655 0.15%
EURO 38,0893 -0.23%
ALTIN 2.923,380,31
BITCOIN 2157402-1,10%
Gaziantep
25°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İzmir’in yürüyen merdiven ve asansör bakımlarında son viraj
  • Atar Haber
  • Gündem
  • İzmir’in yürüyen merdiven ve asansör bakımlarında son viraj
4 okunma

İzmir’in yürüyen merdiven ve asansör bakımlarında son viraj

ABONE OL
25 Eylül 2024 10:06
İzmir’in yürüyen merdiven ve asansör bakımlarında son viraj
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yürüyen merdiven ve asansör kazalarına kalıcı çözüm getirebilmek için büyük çaplı başlattığı bakım seferberliğinde son etaba gelindi. İzmir Metro AŞ bünyesindeki istasyonlarda riskli görülen 50’nin üzerindeki yürüyen merdivenin 20 tanesi yedek parça montajlarının ardından kullanıma açıldı. Parça tedarik sürecindeki gecikmelere rağmen siparişlerin ulaşmaya başladığını ifade eden İzmir Metro AŞ Genel Müdürü Sinan Karakuzu, ekim ayı sonuna kadar metrolardaki tüm yürüyen merdiven ve asansörlerin hizmete açılacağını belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın talimatıyla başlatılan yürüyen merdiven ve asansör bakım çalışmaları, gece gündüz demeden hızla sürdürülüyor. Yürüyen merdiven ve asansör kazalarının bir daha yaşanmaması için daha önce yapılmamış ölçüde, detaylı bakım ve onarım çalışması başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Metro AŞ bünyesinde yer alan istasyonlarda riskli gördüğü yürüyen merdiven ve asansörleri kullanıma kapatmıştı. Gerekli tespitlerin ardından yedek parça temin sürecini başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi, parça montajı yapılarak kontrolleri tamamlanan merdivenleri yeniden kullanıma açmaya başladı.

“Yedek parçalarımızın geri dönüşleri başladı”

Fahrettin Altay Metro İstasyonu’nda yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen İzmir Metro AŞ Genel Müdürü Ahmet Sinan Karakuzu, “Üçyol Metro istasyonumuzda yaşanan kötü hadiseden sonra, bünyemizde bulunan 194 yürüyen merdiven ve 84 asansörün hepsine bir anda baktık, kontrol ettik. Bir daha aynı şey yaşanmasın diye tüm önlemlerimizi aldık ve hummalı bir çalışma başlattık. Riskli gördüğümüz 50’nin üzerinde yürüyen merdiven ve 10’a yakın asansörü kapattık. 1 Temmuz tarihinden itibaren gerekli olan tüm yedek malzemenin siparişini verdik. Maalesef bu talep ettiğimiz malzemeler hemen gelemiyor. Bazıları yurt dışı kaynaklı, bazıları üretim kaynaklı 3–4 aylık bir gecikme olabiliyor. Artık yedek parçalarımızın geri dönüşleri başladı. Yedek parçaların montajlarıyla yürüyen merdivenlerimiz peyderpey açılmaya başladı” ifadelerini kullandı.

“Ekim ayı sonuna kadar tamamen açacağız”

Karakuzu, “İzmir halkının üzülmemesi ve benzer kazaların yaşanmaması için çalışmalarımızı titizlikle yürütüyoruz. Bugün itibariyle açtığımız merdiven sayısı 20, diğer 30 merdivende de çalışmalarımız sürüyor ve çalışmalar tamamlandıkça merdivenleri kullanıma açıyoruz.  Açılmayan asansörümüz ise sadece 4 tane kaldı. Bunları Ekim ayının 10’undan itibaren açmaya başlayacağız. Bu çalışmaların, üzdüğümüz İzmir halkımızın sabrını çok zorladığını biliyoruz. Ama bundan sonra daha güvenli ve emniyetli bir ulaşım sağlayacağız. Ekim ayının sonuna doğru merdiven ve asansörleri tamamen açacağımızı tüm İzmirlilerimizin bilgisine sunarız. Sahada en az 5 ayrı ekibimiz gece gündüz görev yapıyor. Kalıcı bir çözüm üretmek için yurttaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ