DOLAR 34,1630 0.13%
EURO 38,0719 -0.28%
ALTIN 2.911,03-0,11
BITCOIN 21713730,42%
Gaziantep
25°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ÇEVKO Vakfı Miniklere Spor Sevgisi ve Çevre Bilinci Birlikte Aşılandı
  • Atar Haber
  • Eğitim
  • ÇEVKO Vakfı Miniklere Spor Sevgisi ve Çevre Bilinci Birlikte Aşılandı
5 okunma

ÇEVKO Vakfı Miniklere Spor Sevgisi ve Çevre Bilinci Birlikte Aşılandı

ABONE OL
25 Eylül 2024 12:26
ÇEVKO Vakfı Miniklere Spor Sevgisi ve Çevre Bilinci Birlikte Aşılandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ÇEVKO Vakfı’nın, Shane Larkin Vakfı iş birliğinde ve Kartal Belediyesi desteği ile hayata geçirdiği “Sıfır Atık Sonsuz Kaynak” projesi, ilk ve orta öğretim öğrencileri arasında geri dönüşüm farkındalığını artırmayı hedefliyor. Spor, eğlence ve eğitimi bünyesinde birleştiren proje kapsamında, 4 farklı okulda başarılı sporcu Shane Larkin’in de katıldığı etkinlikler düzenlendi.

Uzman sanayi inisiyatifi ve etkin sivil toplum kuruluşu kimliklerini bünyesinde bir araya getiren ÇEVKO Vakfı, Shane Larkin Vakfı iş birliğinde ve Kartal Belediyesi’nin desteğiyle, “Sıfır Atık Sonsuz Kaynak” projesini hayata geçirdi. Projede, sürdürülebilir gelecek yolunda topluma fayda sağlama ve genç nesillere sosyal sorumluluk kazandırma misyonuyla, ilk ve orta öğretim öğrencileri arasında geri dönüşüm farkındalığının artması hedefleniyor. 

Proje kapsamında ilk ve orta öğretim okullarında sürdürülebilirlik, iklim krizi, geri dönüşüm gibi konularda bilinçlendirme ve farkındalık oluşturma odaklı eğitim çalışmaları gerçekleştirildi. İhsan Bayrakçı İlkokulu, Yavuz Selim Ortaokulu, Emir Sencer Ortaokulu ve İhsan Zakiroğlu Ortaokulu’nda düzenlenen eğitimlere, öğrenciler ve öğretmenleri katıldılar. Başarılı sporcu Shane Larkin’in de katıldığı etkinliklerde geri dönüşüm bilincinin, eğitici aktivitelerle eğlenceli bir şekilde yayılması hedeflendi. Geri dönüşüme destek amacıyla projeye özel pota konteynerleri / geri dönüşüm konteynerleri tasarlandı, etkinlikler kapsamında basketbol topları bağışlandı. 

ÇEVKO Vakfı Genel Sekreteri Mete İmer, Shane Larkin Vakfı iş birliğinde ve Kartal Belediyesi desteği ile hayata geçen Sıfır Atık Sonsuz Kaynak projesi ile ilgili olarak, “Somut etkilerini her gün gördüğümüz iklim krizi, insanlığın geleceğine yönelik en büyük tehdittir. İklim kriziyle savaşımın daha etkin bir şekilde yürütülmesi ve bunun da bir gereği olarak döngüsel ekonomiye geçiş, dünyamızda sürdürülebilirlik ajandasının en önemli iki konusudur. Geleceğin asıl sahipleri olan çocuklarımıza, erken yaşta çevre farkındalığı ve geri dönüşüm bilinci kazandırmak, Vakfımız için her zaman temel önceliklerimiz arasında yer almıştır ve almaktadır. Bu projede hem yetenekleri hem de sporculuk ahlakı ile gençlere ilham kaynağı olan Shane Larkin ve kurmuş olduğu vakıfla iş birliği yapmaktan mutluluk duyduk” şeklinde konuştu.

Shane Larkin de projenin önemini şu sözlerle dile getirdi: “Bu proje benim için sadece bir çevre girişimi değil, gelecek nesillere bırakabileceğimiz en değerli miraslardan biri. Çocuklara geri dönüşüm bilinci kazandırmak, dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek için hepimizin atması gereken bir adım. Her bir çocuğun bu farkındalığı kazanması, gelecekte büyük değişimlerin temellerini oluşturacak. Vakfımız geri dönüşüm bilincini artırmak için etkinlik ve eğitimlere devam edecek, sürdürülebilir bir çevre için gençlere ilham olmayı sürdürecek. Onların bugünden edindikleri bu bilinç, yarınlarımızı şekillendirecek.” 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ