DOLAR 34,3160 0.04%
EURO 37,6850 0.01%
ALTIN 2.919,72-0,05
BITCOIN 21395630,79%
Gaziantep
27°

AÇIK

05:34

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ege Üniversitesinin EGESAM-BİYOİZLEM Takımı birincilik ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden aldı
  • Atar Haber
  • Gündem
  • Ege Üniversitesinin EGESAM-BİYOİZLEM Takımı birincilik ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden aldı
7 okunma

Ege Üniversitesinin EGESAM-BİYOİZLEM Takımı birincilik ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden aldı

ABONE OL
6 Ekim 2024 11:46
Ege Üniversitesinin EGESAM-BİYOİZLEM Takımı birincilik ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin teknoloji şampiyonları ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

          Tam bağımsız Türkiye vizyonuyla gerçekleştirilen  TEKNOFEST 2024 İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması’nda, Ege Üniversitesinin EGESAM-BİYOİZLEM Takımı yenilikçi yöntemlerle geliştirdiği projesiyle “Sağlık ve İlk Yardım” kategorisinde birincilik ödülünü kazandı. Ege Üniversitesinin EGESAM-BİYOİZLEM Takımına ödülünü Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan takdim etti.

        Ayrıca, TEKNOFEST Akdeniz’de, 2024 yılı TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri kapsamında “Sağlık ve Yaşam Bilimleri” alanında ikincilik ödülünü Dr. Esra Atalay Şahar, Ege Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde  başarıyla tamamladığı “Endoplazmik Retikulum Aracılı Yıkım Yolu (Erad)’nun Meme ve Prostat Kanserinde Kritik Rol Oynayan Steroid Hormon Reseptörlerine Etkisinin ve Kimyasal/Biyolojik İnhibitörlerinin Terapötik Potansiyellerinin Değerlendirilmesi” başlıklı teziyle aldı. Dr. Esra Atalay Şahar’a ödülünü Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır verdi.

            Ödül töreninde Egeli gençlerin sevincine ortak olan  Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesinin rüzgarı TEKNOFEST’te  esmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Adana’da gerçekleşen ödül töreninde Ege Üniversitesinin EGESAM-BİYOİZLEM Takımına birincilik ödülünü takdim etti. Yenilikçi yöntemlerle geliştirdikleri projeleriyle ülkemizin Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuna nitelikli katkı sunan  takımımız festivalin Sağlık ve İlk Yardım kategorisindeki  birincilik ödülü ile göğsümüzü kabarttı. Ayrıca, TEKNOFEST Akdeniz’de, 2024 yılı TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri kapsamında “Sağlık ve Yaşam Bilimleri” alanında, Fen Bilimleri Enstitüsü’nde başarıyla tamamladığı doktora teziyle ikincilik ödülü kazanan Dr. Esra Atalay Şahar, ödülünü Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mehmet Fatih Kacır’dan aldı. Hiç kuşkusuz ki bu ödüller  geleceğimiz olan gençlere ilham   olacak, genç mucitlerimizi cesaretlendirecek ve motive edecek. Genç araştırmacımızın bilimsel çalışmalarıyla ülkemizin kalkınma sürecine önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Önemli başarılarından  dolayı Dr. Esra Atalay Şahar’ı ve EGESAM-BİYOİZLEM Takımını tebrik ediyorum”diye konuştu.

     Türkiye’nin  bilim ve teknoloji alanındaki gelişimine katkı sunarak, Türkiye Yüzyılı’nı Türk bilim yüzyılı yapmak için projeler üretmeyi sürdüreceklerini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesi olarak öğrencilerimizin araştırma ekosistemine adım atmalarını, teknoloji yarışmalarında geliştirdikleri projeleri ticarileştirerek topluma kazandırmalarından gurur duyuyoruz. Oluşturduğumuz araştırma ekosistemimizin çatısı altında  gençlerimizin yolunu aydınlatmak onlara  her türlü desteği vermek, girişimci ve yenilikçi bir anlayış kazandırmak için tüm mensuplarımızla var gücümüzle çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz.

Gelecek nesillere daha güçlü, daha bağımsız bir Türkiye bırakma hedefiyle; büyük bir azimle, inançla ve emin adımlarla yürüyeceğiz. Bu vesile ile bir kez daha tam akreditasyona sahip,  öğrenci odaklı, araştırma üniversitemize her daim verdikleri desteklerden dolayı  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şahsım ve üniversitem adına şükranlarımı sunuyorum.

TEKNOFEST’i organize eden TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar ve ekibine, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mehmet Fatih Kacır ile projelerini  girişimlere dönüştürerek Millî Teknoloji Hamlesi’ne katkıda bulunan proje takımlarımıza ve emeği geçenlere  teşekkür ediyorum” dedi.

           EGESAM-BİYOİZLEM Takımı, Ege Üniversitesi Solunum Araştırmaları Merkezi (EGESAM) bünyesinde bulunan başta akciğer kanseri ve diğer hava yolu hastalıkları olmak üzere kişiye özel tanı kiti geliştirilmesi  uygulanmasında görev alıyor. EGESAM bünyesinde Translasyonel tıp temel bilimlerdeki laboratuvar araştırmalarının, tanı ve tedavi amaçlı hastaların yararına klinik uygulamalara dönüşümünü hedefliyor. EGESAM-BİYOİZLEM Takımı bu grupta biyoanalitik kimya alanında translasyonel çalışmalar yürütüyor.

          Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü Analitik Kimya Anabilim Dalı  öğretim üyesi Doç. Dr. Füsun Pelit’in danışmanlığını yaptığı EGESAM-BİYOİZLEM Takımında; Ege Üniversitesi Analitik Kimya Anabilim Dalı Doktora Öğrencileri  İlknur Erbaş, Tuğberk Nail Dizdaş ve Ebru Çalışkan Yıldırım yer alıyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ