DOLAR 34,4676 0.32%
EURO 37,2859 0.45%
ALTIN 2.997,871,49
BITCOIN 2331639-1,01%
Gaziantep
13°

AÇIK

05:48

İMSAK'A KALAN SÜRE

İBB’nin Anadolu Yakası’ndaki yeni tramvayı için ÇED süreci başladı Kadıköy Rıhtımı’ndaki otobüs durakları kalkacak.
  • Atar Haber
  • Gündem
  • İBB’nin Anadolu Yakası’ndaki yeni tramvayı için ÇED süreci başladı Kadıköy Rıhtımı’ndaki otobüs durakları kalkacak.
6 okunma

İBB’nin Anadolu Yakası’ndaki yeni tramvayı için ÇED süreci başladı Kadıköy Rıhtımı’ndaki otobüs durakları kalkacak.

ABONE OL
19 Ekim 2024 13:26
İBB’nin Anadolu Yakası’ndaki yeni tramvayı için ÇED süreci başladı Kadıköy Rıhtımı’ndaki otobüs durakları kalkacak.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Üsküdar-Kadıköy-Maltepe’yi birbirine bağlayacak olan 21 kilometrelik yeni tramvay hattı için ÇED başvurusu yaptı. 3 yılda tamamlanması öngörülen tramvay hattının proje bedeli, 8 milyar 45 milyon 647 bin 428 TL olarak hesaplandı. İskelelerin arkasındaki “Kadıköy Rıhtım Meydanı”, otobüs duraklarından arındırılacak.

 

İBB Raylı Sistem Daire Başkanlığı, İstanbul’un Anadolu yakasındaki raylı sistem ağını tamamlayacak olan Üsküdar-Kadıköy-Maltepe Tramvay Hattı için İstanbul Valiliğine ÇED başvurusunda bulundu.

 

3 YILDA TAMAMLANMASI HEDEFLENİYOR

Proje tanıtım dosyasında yer alan bilgilere göre “Üsküdar-Kadıköy-Maltepe Tramvay Hattı”, 21 kilometre uzunluğunda ve 33 duraktan oluşacak. Gerekli izinler alınarak bu yıl içinde yapımına başlanacak olan hattın, 3 yılda tamamlanması ve 2027 yılında işletmeye alınması öngörülüyor.

 

YAYA ÖNCELİKLİ PROJE

Proje bedelinin 8 milyar 45 milyon 647 bin 428 TL olacağı öngörülen yeni tramvay hattı ile ilgili olarak, tanıtım dosyasında şu değerlendirme yapıldı:

“Üsküdar-Kadıköy-Maltepe Tramvay Hattı’nın geçtiği koridor mevcut durumda otobüs ve minibüs hatları ile hizmet verilen toplu taşıma yolculuk taleplerinin yoğun olduğu bir ulaşım koridorudur. Tramvay koridoru boyunca yapılacak olan cadde düzenlemesiyle araç yoğunluğunun ortadan kaldırılarak, yaya kullanımı öncelikli, insan odaklı, çevreci ve sürdürülebilir bir cadde tasarımı hedeflenmiştir. Bu çerçevede Üsküdar-Kadıköy-Maltepe Tramvay Hattı Projesi, sadece bir raylı sistem projesi olmayıp cadde bütününde bir düzenlemeyi hedeflemektedir.”

 

İZİNLERDEN SONRA BAŞLANACAK

Yeni tramvay hattı için,   açılış yılında 55 aracın satın alınması gerektiği vurgulanan raporda, tramvay araçlarının ihaleye çıkıldıktan 18 ay sonra gelebileceğine dikkat çekildi. Hattın inşaatına “ÇED Gerekli Değildir Belgesi” ve diğer tüm izinlerin alınmasından sonra başlanacak.

 

RIHTIMDAKİ DURAKLAR KALKACAK

Tramvay hattının geçeceği Kadıköy Rıhtım Meydanının İETT duraklarından arındırılacağı, güzergah üzerindeki bazı ağaçların taşınacağı belirtilen raporda daha sonra şöyle denildi:

“Kazı işlemleri, istasyonların oluşturulması vb. işlemlerin tamamlanmasıyla birlikte en son rayların döşenmesi işlemine geçilecektir. Tramvay araçları satın alınacak olup satın alma işlemleri tamamlandıktan sonra deneme sürüşlerine başlanacaktır.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ