DOLAR 34,2473 0.03%
EURO 37,0903 -0.41%
ALTIN 2.994,93-0,01
BITCOIN 2300178-1,78%
Gaziantep
13°

AÇIK

05:51

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yemeksepeti, Yeşil Ofis Diploması’nı Yeniledi ve Karbon Sıfırlamada Dördüncü Yılını Tamamladı
  • Atar Haber
  • Ekonomi
  • Yemeksepeti, Yeşil Ofis Diploması’nı Yeniledi ve Karbon Sıfırlamada Dördüncü Yılını Tamamladı
6 okunma

Yemeksepeti, Yeşil Ofis Diploması’nı Yeniledi ve Karbon Sıfırlamada Dördüncü Yılını Tamamladı

ABONE OL
21 Ekim 2024 09:36
Yemeksepeti, Yeşil Ofis Diploması’nı Yeniledi ve Karbon Sıfırlamada Dördüncü Yılını Tamamladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Karbon salımlarını azaltma yolunda önemli adımlar atan ve gıda israfını %13,2 oranında düşüren Yemeksepeti, döngüsel ekonomi yaklaşımını hayata geçirmek için çalışmalar yürütüyor.

 

Türkiye’nin hızlı ticaretteki öncü markası Yemeksepeti, ofis operasyonlarında istikrarlı bir şekilde yürüttüğü sürdürülebilirlik çalışmaları sayesinde bu yıl da Yeşil Ofis Diploması’nı yenilemeye hak kazandı. Karbon azaltımı ve dengeleme hedefleri doğrultusunda kaydettiği önemli ilerlemelerle birlikte doğa dostu ofis uygulamalarını daha da yaygınlaştıran Yemeksepeti’nin çevreye duyarlı projeleri, hem çalışanlarına hem de doğaya karşı sorumluluk bilincini artırarak sürdürülebilir bir geleceğe anlamlı katkılar sunuyor.

 

Yemekhanedeki gıda atığı %13,2 azaltıldı

Ofis operasyonunda gıda israfını önlemeye yönelik yenilikçi adımlar atan Yemeksepeti, son olarak geçtiğimiz yıl, yemekhanesinde hayata geçirdiği bir projeyle israfı önemli ölçüde azalttı. Yemeksepeti’nin uygulamaya koyduğu akıllı tartı sistemi ile gıda atığını %13,2 oranında azaltarak günlük ortalama 29,6 kg’ye düşürmesi, sürdürülebilirlik çabalarının pratik ve ölçülebilir bir sonucu olarak öne çıkıyor. 

 

Karbon sıfırlama projeleri ile sürdürülebilir gelecek 

2020 yılından bu yana karbon salımlarını dengelemeye devam eden Yemeksepeti, karbon sıfırlama çalışmalarında dördüncü yılını geride bıraktı. 2023 yılında, bir önceki yıla kıyasla operasyonel verimlilik artırma çabalarıyla Kapsam 1 ve Kapsam 2 emisyonlarını %36 oranında düşürdü. Şirket, enerji verimliliğini artırmak ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmek gibi sürdürülebilir adımlarla bu süreci daha ileriye taşımayı planlıyor.Bu çabalar, Yemeksepeti’nin çevresel etkilerini minimize etme ve sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlama konusundaki kararlılığını bir kez daha ortaya koyuyor.

 

Yeşil Ofis Diploması için temel kriterler

WWF-Türkiye tarafından verilen Yeşil Ofis Diploması, ofislerde çevreye duyarlı tercihlerin yaygınlaştırılmasını amaçlıyor. Bu diplomayı alabilmek için şirketlerin çalışan bilincini artırmaları, doğal kaynak tüketimlerini azaltmaları, atık yönetimi uygulamaları yapmaları ve tek kullanımlık plastiklerin kullanımını en aza indirmeleri gerekiyor. Ayrıca, sürdürülebilir satın alma süreçleri, minimum karbon emisyonu yaratacak ulaşım yöntemleri, gıda israfının azaltılması ve karbon ayak izinin düşürülmesi gibi kriterler de diplomayı almak için yerine getirilmesi gereken koşullar arasında yer alıyor. Yemeksepeti, ofis operasyonlarında bu kriterleri başarıyla karşılayarak sürdürülebilirlik alanındaki gelişim yolculuğunu pekiştiriyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ