DOLAR 34,2412 -0.11%
EURO 37,0793 0.24%
ALTIN 3.013,140,69
BITCOIN 23038581,38%
Gaziantep
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Haymana ve Bulancak Resmen Kardeş
5 okunma

Haymana ve Bulancak Resmen Kardeş

ABONE OL
24 Ekim 2024 07:37
Haymana ve Bulancak Resmen Kardeş
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sakarya Meydan Muharebesi’ne 42. ve 47. Gönüllü Alaylarla katılıp Haymana topraklarında yüzlerce şehit veren Giresun ile Haymana arasındaki kardeşlik bağları günden güne pekişiyor. Daha önce Tirebolu ile Kardeş Kent olan Haymana imzalanan protokolle Giresun’un bir başka ilçesi Bulancak ile kardeş oldu.

 

Sıbıç “Her zaman Haymanalılarlayız, Beraberiz”

Cumhuriyet’e Gide Yolda Bir Ulusun Ölüm Kalım Destanı belgeselinin gala programında gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Bulancak Belediye Başkanı Necmi Sıbıç dedelerinin şehit olduğu topraklarda bulunmaktan gurur duyduğunu belirterek “ Giresunlular, Bulancaklılar olarak Haymanalıların yanında olacağız. Yapılacak programlarda ve Haymana’da yaşananların geleceğe aktarılmasında her zaman Haymanalıların emrindeyiz, Haymanalılarla beraberiz. Bugün imzaladığımız Kardeş Kent protokolümüz her iki lçemize de hayırlı olsun.” dedi.

Koç “Tarihlerine Sahip Çıktıkları İçin Teşekkür Ediyorum”

Kardeşlik fikrinin temellerinin Bulancak Belediyesi’nin Sakarya Meydan Muharebesi 103. yıl etkinlikleri kapsamında Haymana’yı ziyaret etmesiyle atıldığını ifade eden Haymana Belediye Başkanı Levent Koç “Bu ziyarette o kaynaşmayı o sahipliği görüne kardeş olmamız gerektiğini hissettik. Eylül ve ekim aylarında karşılıklı aldığımız meclis kararlarıyla ilk adımı attık. Gerek Tirebolu gerek Bulancak gerekse tüm Giresun… Tarihlerine sahip çıktıkları için teşekkür ediyorum. Giresun Gönüllü Alayları üç ay yürüyerek cephenin en sıkışık olduğu an da Haymana’ya yetiştiler. Bu topraklarda vatanımızı savundular. Bundan sonra da biriz beraberiz, kardeşliğimiz hayırlı olsun.” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ