DOLAR 34,2906 0.16%
EURO 37,2072 0.11%
ALTIN 3.010,57-0,03
BITCOIN 23457941,25%
Gaziantep
20°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TEKNOFEST’te Selçuklu’yu Gururlandıran Takımlardan Başkan Pekyatırmacı’ya Ziyaret
  • Atar Haber
  • Gündem
  • TEKNOFEST’te Selçuklu’yu Gururlandıran Takımlardan Başkan Pekyatırmacı’ya Ziyaret
7 okunma

TEKNOFEST’te Selçuklu’yu Gururlandıran Takımlardan Başkan Pekyatırmacı’ya Ziyaret

ABONE OL
25 Ekim 2024 09:37
TEKNOFEST’te Selçuklu’yu Gururlandıran Takımlardan Başkan Pekyatırmacı’ya Ziyaret
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adana’da düzenlenen TEKNOFEST 2024’te Selçuklu Belediyesi Gençlik Meclisi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Merkezi ortaklığında hazırlanan takımlar Selçuklu’yu başarıyla temsil etti. Final yarışmaları sonucunda Sürü İHA kategorisinde UAC-Team SGM takımı Türkiye 1.’si olurken, İnsansız Deniz Aracı kategorisinde SGM Gökturan takımı da Türkiye 2.’liğini elde etti. Bu sonuçlarla adından söz ettiren Selçuklu Gençlik Meclisi Teknoloji takımları Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’yı ziyaret etti. Başkan Ahmet Pekyatırmacı, UAC-Team SGM ve SGM Gökturan takımlarını tebrik etti.

Başkan Pekyatırmacı “Ülkemizin  savunma sanayisindeki yükselişini hiçbir güç durduramayacak”

Geçtiğimiz gün  Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan Tesisleri’ne yönelik yapılan hain terör saldırısını kınayan Başkan Pekyatırmacı: “ Ülkemizin yükselen gururu olan ve savunma sanayinde çok büyük işlere imza atan TUSAŞ Türkiyemizin bekasına kastı olanların büyük korkusu olmuş durumda. Bu nedenle gerçekleşen terör saldırısı ve benzerleri asla amacına ulaşamayacak. Yerli ve milli savunma alanında çok önemli çalışmalara imza atmaya ülke olarak devam edeceğiz.  Bu uğurda bizlerde Selçuklu Belediyesi olarak savunma sanayisi, bilim ve  teknoloji alanında her zaman çocuklarımızın ve gençlerimizin üretmeleri adına  yanlarında ve destekçisi olacağız.   Bu hain saldırı sebebiyle şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun.” ifadelerini kullandı.

 “Gençlerimizin savunma sanayii ve teknoloji alanına ilgisi çok büyük, bu da bizi mutlu ediyor”

Gençleri savunama sanayii, teknoloji ve bilimle buluşturması adına TEKNOFEST organizasyonlarının önemli olduğunu ifade den Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Selçuklu Belediyesi olarak TEKNOFEST 2024’te gururla yer aldık. Selçuklu Gençlik Meclisi Teknoloji takımlarımız Adana’daki yarışmalarda çok önemli dereceler elde etti. Sürü İHA kategorisinde UAC-Team SGM takımımız 1.’lik elde etti. İnsansız Deniz Aracı kategorisinde SGM Gökturan takımımız da 2.’liği elde etmiş oldu. Her iki takımımızı da bu önemli başarılarından dolayı tebrik ediyorum. TEKNOFEST sayesinde ülkemizin savunma sanayii ve teknolojideki geldiği son noktayı görmüş oluyoruz. Aynı zamanda gençlerimiz yarışmalara katılım sağlayarak bu alanda kendilerini geliştiriyor ve yeni başarılar sağlamalarına kapı aralıyor. Biz de Selçuklu Belediyesi olarak gençlerimize katkı sunmak ve onları milli teknoloji hamlesine teşvik etmek için destek veriyoruz. Gençlerimizin savunma sanayii ve teknoloji alanına ilgisi çok büyük, bu da bizi mutlu ediyor. İnanıyorum ki Konyamızdan da savunma sanayisine ürün kazandırmak için çok önemli katkılar sağlamış olacağız. Bütün gençlerimize ve TEKNOFEST’e katılan takımlarımıza teşekkür ediyorum.” Dedi. 

UAC-Team SGM ve SGM Gökturan takımları da TEKNOFEST’te hazırlık aşamasında özveriyle çalıştıklarını ve finallerde de dereceye girerek Selçuklu’yu en iyi şekilde temsil ettiklerini belirtti. Takımlar ayrıca Türkiye’nin milli teknoloji hamlesine hizmet etmek istediklerini, bu anlamda da kendilerine olan desteklerinden dolayı Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’ya teşekkür etti.      

Ziyaret sonunda takımlar Başkan Pekyatırmacı ile hatıra fotoğrafı çekindi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ