DOLAR 34,2906 0.16%
EURO 37,0922 -0.36%
ALTIN 3.028,620,57
BITCOIN 23231791,41%
Gaziantep
15°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ANTTALKS’ın konuğu Gazeteci İsmail Küçükkaya oldu
7 okunma

ANTTALKS’ın konuğu Gazeteci İsmail Küçükkaya oldu

ABONE OL
27 Ekim 2024 08:57
ANTTALKS’ın konuğu Gazeteci İsmail Küçükkaya oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Anttalks etkinliği kapsamında Gazeteci Yazar İsmail Küçükkaya Genç Antalyalı Gönülleriyle biraraya geldi. 

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 14’üncüsü düzenlenen Antalya Kitap Fuarı’na katılmak için kentte bulunan Gazeteci İsmail Küçükkaya, düzenlenen söyleşide Antalyalı gençlerle buluşarak merak ettiği soruları cevapladı. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk Parkı içerisinde oluşturulan Antalya Gençlik Merkezi’nde düzenlenen Anttalks etkinliğine gençler büyük ilgi gösterdi. Gazetecilik, radyo televizyon sinema, halkla ilişkiler ve reklamcılık gibi bölümlerde okuyan üniversite öğrencileri, İsmail Küçükkaya’ya merak ettikleri soruları sordu. Küçükkaya, gazeteciliğe başlama serüvenini, meslekteki dönüm noktalarını ve kendi bakış açısıyla, sektörün içinde bulunduğu durumu öğrenciler ile paylaştı.

CUMHURİYET’İN VE ATATÜRK’ÜN TARAFINDAYIM 

Küçükkaya gazetecilik mesleğinde dikkat edilmesi gereken konular hakkında gençlere tavsiyelerde bulundu. Gazeteciliğin severek ve tutkuyla yapılması gerektiğini söyleyen Küçükkaya, “Meslekte 32 yılı geride bıraktım. Öncelikle sevdiğiniz işi yapacaksınız. Az para da kazansanız şartları zorlu da olsa sevdiğiniz işi yapacaksınız. Sevmediğiniz bir işe girmeyin. Ben bilerek ve isteyerek İletişim Fakültesi okudum ve gazetecilik mesleğini yapıyorum. Mesleğimi büyük bir tutkuyla yapıyorum. Ben tarafsız bir gazeteciyim ama taraf olduğum yer; Cumhuriyet değerlerine bağlı bir Atatürk ilkelerine bağlı bir gazetecilik anlayışım var ” diye konuştu. 

OKURKEN STAJ YAPIN ISRARCI OLUN 

Okurken staj yapmanın önemine değinen Küçükkaya, kendisinin de okurken staj yaptığını belirtti. Küçükkaya, şunları söyledi: “17 yaşında memleketim Simav’dan çıkıp üniversite için Ankara’ya gittim. Üniversitede 2. Sınıfta ulusal bir gazeteye başvurdum ve stajer muhabir olarak işe başladım. Kendimi kanıtlamak ve stajer olarak işe girmek için çok çabaladım. Sizler de örneğin Antalya’daki yerel gazetelere muhabirlik için başvurun yılmayın ısrarcı olun her kapıyı çalın. Mutlaka içinizdeki gazetecilik ateşini biri görür.” 

KENDİNİZİ YETİŞTİRİN DİL ÖĞRENİN 

Gençlere tavsiyelerde bulunan Küçükkaya “Kendinizi iyi yetiştirin, yapancı dil öğrenin, bolca kitap okuyun, film seyredin, farklı yerler ve hayatlar tanıyın. Karamsarlığa kapılırsanız başarı şansınız düşer, iyimser insanların ise performansı artar. Ben yapabilirim gelecek iyi olacak diye kendinize söyleyin” dedi.  

GAZETECİLİK ÖNEMİNİ KAYBETMEZ 

Gençlerin sorduğu “Gazeteciliği ileride nasıl bir gelecek bekliyor sorusuna ise Küçükkaya şöyle cevap verdi: “ Gazetecilik ve habercilik geçmişten bugüne ve geleceğe hiçbir zaman önemini kaybetmeyecek. Bugün gazeteciliğin değeri daha arttı. Önceden gazete, dergi ve televizyonlar vardı şimdi internet ile habercilik devam ediyor. Halkın haber alma ihtiyacı arttığı için bazı meslektaşlarımız sosyal medyada kendi kanallarını kurdu.” 

 

Etkinlik sonrasında Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Büşra Özdemir, Gazeteci-Yazar İsmail Küçükkaya’ya çiçek ve hediye taktim etti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ