DOLAR 34,2960 0.02%
EURO 37,1323 0.27%
ALTIN 3.022,40-0,22
BITCOIN 23498081,16%
Gaziantep
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Deprem Master Plan çalışmaları sürüyor
  • Atar Haber
  • Gündem
  • Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Deprem Master Plan çalışmaları sürüyor
5 okunma

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Deprem Master Plan çalışmaları sürüyor

ABONE OL
28 Ekim 2024 09:56
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Deprem Master Plan çalışmaları sürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya Büyükşehir Belediyesi Deprem Master Planı çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Deprem Master Planı çalışmaları kapsamında Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 Kasım Cuma günü saat 10.00’da “Antalya Deprem Master Planı-Güçlendirme Konferansı 2024” düzenlenecek. Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleştirilecek konferansa ulusal ve uluslararası alanda bu konuda çalışmalar yürüten akademisyenler katılacak. 

 

Deprem risklerinin azaltılması için deprem öncesi ve deprem anında alınacak önlemleri ve deprem sonrasında yapılacakları içeren, “Antalya Deprem Master Planı” çalışmalarına Mayıs 2022’de başlayan Antalya Büyükşehir Belediyesi bu konudaki çalışmalarını sürdürüyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi 19 ilçe ile birlikte bütüncül bir yaklaşımla, kentin depreme karşı güvenli hale getirilmesi için yapılması gereken tüm çalışmaları ortaya koyacak şekilde Deprem Master Planı’nı tamamlamayı hedefliyor. 

YAPI STOĞU ENVANTERİ ÇIKARILIYOR

Valilik Makamı koordinasyonunda hazırlanan İl Afet Risk Azaltma Planı’na (İRAP) göre; Deprem Master Planı hazırlanması sorumluluğu Antalya Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerine; master plan için gerekli yapı stoğu envanteri hazırlama sorumluluğu ise ilçe belediyelerine verildi. Antalya İRAP ile ilçe belediyelerin sorumluluğuna verilen  “yapı stoğu envanteri” bilgilerinin temini için ilçe belediyeleriyle oluşturulan koordinasyon ekibiyle envanter çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda Antalya Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı; elde edilen yapı stoku envanterlerinin bir araya getirilip değerlendirme yapılabileceği bir veri tabanı programı oluşturdu. İlçe belediye personellerine verilen eğitim sonunda kullanıcı bilgileri tanımlanarak ilçe belediyelerinin yapı stoğu envanter bilgilerinin direkt sisteme girişini sağlandı. Halen ilçe belediyeleri tarafından yapı stoğu envanteri çalışmaları Antalya Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda devam ediyor. 

AKADEMİSYENLER KONUŞMA YAPACAK

Deprem Master Planı çalışmaları sürecinde ilgili tüm kurum ve kuruluşların bilgilendirilmesi ve vatandaşın bilinçlendirilmesi için her sene yapılmakta olan çalıştay programının 2024 yılı teknik etkinliği kapsamında, planın ana hedeflerinden biri olan “mevcut yapıların güçlendirilebilir olanlarının tespit edilerek yenilenmesi”nin irdeleneceği bir konferans  düzenlenecek. Türkiye Deprem Vakfı, Türkiye Deprem Mühendisleri Derneği, Deprem İzolasyon Derneği ile Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) tarafından desteklenen “Antalya Deprem Master Planı-Güçlendirme Konferansı” 1 Kasım Cuma günü saat 10.00’da Antalya Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası’nda bulunan Nikah Salonu’nda düzenlenecek. Konferansa Prof. Emeritus, Dr. Mustafa Erdik, Prof. Dr. Alper İlki, Prof. Dr. M. Altuğ Erberik, Dr. Bahadır Şadan, İnş. Yük. Müh. Ömer Ülker konuşmalarıyla katkı sağlayacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ