DOLAR 34,1829 0.05%
EURO 38,3202 0.39%
ALTIN 2.903,86-0,55
BITCOIN 2172732-3,15%
Gaziantep
28°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Balparmak’tan İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar’a Baldaki Hileyi Tespit Etme Yöntemleri Üzerine Kapsamlı Brifing
  • Atar Haber
  • Ekonomi
  • Balparmak’tan İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar’a Baldaki Hileyi Tespit Etme Yöntemleri Üzerine Kapsamlı Brifing
6 okunma

Balparmak’tan İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar’a Baldaki Hileyi Tespit Etme Yöntemleri Üzerine Kapsamlı Brifing

ABONE OL
30 Eylül 2024 10:26
Balparmak’tan İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar’a Baldaki Hileyi Tespit Etme Yöntemleri Üzerine Kapsamlı Brifing
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, Balparmak Kampüsü’nü ziyaret ederek, Balparmak AR-GE Merkezi’nde yürütülen bilimsel çalışmaları yerinde inceledi. Balparmak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özgür Altıparmak’ın ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette, Parıldar’a balda taklit ve tağşişle mücadele kapsamında geliştirdikleri yenilikçi analiz yöntemleri ve bilimsel projeler hakkında kapsamlı bilgiler sunuldu. AR-GE ve Kalite Direktörü Dr. Emel Damarlı, Balparmak’ın bu alandaki dünya çapındaki önemli çalışmalarından bahsetti.

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, Balparmak Kampüsü’nü ziyareti sırasında, Balparmak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özgür Altıparmak, Genel Müdür Ali Bozer, AR-GE ve Kalite Direktörü Dr. Emel Damarlı ve Kurumsal İletişim ve Organizasyon Müdürü Neval Tunalı tarafından karşılandı. Ziyarette ayrıca İstanbul İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Turgut Şişman, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Hatice Yağmur ve Çekmeköy İlçe Tarım Müdürü Ahmet Beşir İçin de hazır bulundu.

Balın, dünyada en kolay taklit ve tağşiş edilebilen gıda ürünlerinin arasında yer aldığını belirten Balparmak AR-GE ve Kalite Direktörü Dr. Emel Damarlı, “Ulusal ve uluslararası bal regülasyonlarında yer alan mevcut kriterler, doğal balın belirlenmesinde artık yeterli değil. Bu nedenle yenilikçi analiz metotlarına büyük ihtiyaç duyuyoruz. Balparmak olarak, tüketicilerimize doğal bal sunmak için bilimsel araştırmalar yaparak taklit ve tağşiş belirleme metotları geliştiriyoruz. Bu konuda dünya çapındaki çalışmaların ötesinde yenilikler ortaya koyuyoruz” dedi.

Balparmak AR-GE Merkezi’nde, sahte bal imalatçıları tarafından balı çoğaltma gayesiyle  haricen katılan şeker şuruplarını, boya maddelerini ve yabancı enzimleri tespit eden yenilikçi metotlar geliştirdiklerini anlatan Dr. Emel Damarlı, “Sofralara doğal bal sunmamızı sağlayan bu önemli başarı sayesinde, Balparmak AR-GE Merkezimiz, Uluslararası Bal İhtisas Komisyonu’nun doğal ballarda taklit ve tağşişin yanı sıra arı ürünlerinin kompozisyonunun belirlenmesi konusundaki çalışma grubunun liderliğini üstlendi. Artık Balparmak AR-GE Merkezi’ni tüm bilim dünyası tanıyor. Bu hem markamız hem de ülkemiz için gurur verici bir gelişme” dedi. 

İstanbul’un arıcılık için sahip olduğu potansiyeli vurgulayan Suat Parıldar, kentin bitki örtüsünün bu alanda önemli bir avantaj sunduğunu belirtti. Parıldar, arı ürünleri sektörünün geliştirilmesi için yapılabilecek çalışmalara dikkat çekerek, “Taklit ve tağşiş son derece önemli konular. Bu sorunların önlenmesine yönelik çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Yaptığınız bilimsel araştırmaları daha detaylı konuşmak için Balparmak Kampüsü’nü tekrar ziyaret edeceğim” dedi.

Balparmak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özgür Altıparmak ise Suat Parıldar’ın nazik ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, “Sektörün sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için kamu ve özel sektör iş birliği büyük önem taşıyor. Türkiye, bir arıcılık ülkesi ve balı hakkettiği değere ulaştırmak mümkün, bu nedenle haksız rekabetin önlenmesi konusunda somut adımlar atmalı” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ