DOLAR 34,2909 0.16%
EURO 37,2193 0.12%
ALTIN 3.015,070,12
BITCOIN 23499991,47%
Gaziantep
20°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Başkan Altay: “Konya Kitap Günleri Bir Kültür Şölenine Dönüşmüş Durumda”
  • Atar Haber
  • Gündem
  • Başkan Altay: “Konya Kitap Günleri Bir Kültür Şölenine Dönüşmüş Durumda”
4 okunma

Başkan Altay: “Konya Kitap Günleri Bir Kültür Şölenine Dönüşmüş Durumda”

ABONE OL
25 Ekim 2024 11:06
Başkan Altay: “Konya Kitap Günleri Bir Kültür Şölenine Dönüşmüş Durumda”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konya Kitap Günleri onlarca etkinlikle bir kültür şölenine dönmüş durumda. Yoğun ilgi gösteren vatandaşlarımıza, özellikle çocuklarının ellerinden tutarak gelen anne-babalara, yazarlarımıza ve yayınevlerine teşekkür ediyorum” dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 11. Konya Kitap Günleri, 7’den 70’e kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Kongre Merkezi’nde yoğun katılımla devam eden “Konya Kitap Günleri”ni ziyaret ederek kitapseverlerle ve öğrencilerle bir araya geldi.

Geçtiğimiz günlerde TUSAŞ’a yapılan hain terör saldırısında şehadete ulaşan vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Başkan Altay, terör örgütlerinin saldırılarının Türkiye’nin kardeşliğini bozamayacağını, güçlü yürüyüşünü asla durduramayacağını söyledi.

“KONYA KİTAP GÜNLERİ’NE BU YIL DA ÇOK YOĞUN İLGİ VAR”

Konya Kitap Günleri’ne bu yıl da çok yoğun bir ilginin olduğunu belirten Başkan Altay, “Konya her zaman kitapla haşır neşir olan bir şehir. İlmin, irfanın merkezindeyiz. Hz. Mevlana’nın, Sadreddin-i Konevi’nin, Şems-i Tebrizi’nin, Yusuf Ağa Kütüphanesi’nin bulunduğu şehirde insanların kitaba olan ilgisi bizim de bu konudaki etkinliklerimizin sayısını artırmamıza neden oluyor. Özellikle çocuklarımızın, gençlerimizin kitap günlerinde salonları dolduruyor olması çok kıymetli” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUKLARIMIZA GELECEĞİN KAPILARINI AÇAN BİR IŞIK TUTMAYI ARZU EDİYORUZ”

Konya Kitap Günleri’nin bu yıl ki temasını; “Filistin, Kudüs ve Gazze. Özgürlük İçin Oku” olarak belirlediklerini kaydeden Başkan Altay, “Aslında çocuklarımıza geleceğin kapılarını açan, ilmin ve bilimin kapısını açan okumaya bir ışık tutmayı arzu ediyoruz. Kitap Günleri 100’den fazla yayınevi, onlarca etkinlikle bir kültür şölenine dönmüş durumda. Sadece Konya’dan değil, bölge şehirlerden de şehrimize çok yoğun bir ziyaretçi var. Herkesi en güzel şekilde ağırlamak ve önemli bir kültür festivali yapmak adına bu tür etkinlikleri düzenliyoruz. Katılan tüm yayınevlerine ve yazarlarımıza teşekkür ediyorum. Yoğun ilgi gösteren vatandaşlarımıza, özellikle çocuklarının ellerinden tutarak gelen anne-babalara teşekkür ediyorum. Konya Kitap Günlerimiz 27 Ekim’e kadar Selçuklu Kongre Merkezi’nde hem Konyalılara hem civar şehirlerdeki kitapseverlere hizmet etmeye devam ediyor. 7’den 70’e herkesi Konya’ya, Kitap Günlerimize bekliyorum” diye konuştu.

KİTAPSEVERLER ETKİNLİKLERDEN MEMNUN

Konya Kitap Günleri’ne katılan kitapseverler de etkinliklerin güzel bir atmosferde ve çok faydalı geçtiğini belirterek, kitap okumayı seven herkesi Konya Kitap Günleri’ne davet etti. 

Anadolu’nun en büyük kitap etkinliği olan 11. Konya Kitap Günleri, 27 Ekim’e kadar Selçuklu Kongre Merkezi’nde 10.00 – 21.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ