DOLAR 34,1805 -0.06%
EURO 37,8699 0.07%
ALTIN 2.908,27-0,51
BITCOIN 2086761-0,53%
Gaziantep
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Biyodinamik Tarım Festivali 2024: Doğa ile Uyum Kutlandı!
3 okunma

Biyodinamik Tarım Festivali 2024: Doğa ile Uyum Kutlandı!

ABONE OL
3 Ekim 2024 08:16
Biyodinamik Tarım Festivali 2024: Doğa ile Uyum Kutlandı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Biyodinamik Tarım Festivali, katılımcıların yoğun ilgisi ve neşesi eşliğinde kutlandı. Cuma sabahı saat 09:00’da yapılan açılış konuşması ile başlayan etkinlik, tanışma fırsatlarıyla devam etti. Katılımcılar, Rudolf Steiner’in Mikail adına kaleme aldığı mektupları dinleyerek, sonbaharı ruhlarında karşılamanın ve festivalin ruhunu yakından hissettiler.

“Hareket Çemberinde Özgürüz” oturumu, katılımcılara özgürlük ve doğa ile uyum konularında derinlemesine bir anlayış kazandırdı. Demeter Türkiye ve Biyodinamik Tarım Danışmanı Hans Supenkamper tarafından biyodinamik tarım preparatlarının nasıl hazırlandığına dair bilgiler verildi. Özellikle inek gübresi, boynuz, kafatası, meşe kabuğu gibi malzemelerin birleştirilerek nasıl preparat hazırlandığını öğrenen katılımcılar, bu preparatların çiftliğin kalbi olduğunu keşfettiler. Bu deneyim, katılımcıların biyodinamik tarım uygulamalarına dair anlayışlarını derinleştirdi.

Öğle yemeğinin ardından gerçekleşen terapötik euritmi seansı, katılımcılara beden, zihin ve ruh ilişkilerini dengelemeyi deneyimleme fırsatı sundu. Festivalin ilk günü, doğa ile uyumlu tarım uygulamaları ve sağlıklı yaşam konularında derinlemesine bilgi edinen katılımcıların mutlu ve ilham dolu yüzleriyle sona erdi.

Son gün aramıza katılan Işık Tarım firmasından Mehmet Çetin, biyodinamik tarımda öncelikle toprağı ve ekosistemiyle birlikte bitkileri, ürünleri ve çiftliği tanıyarak bilinçli ve sağlıklı yöntemlerle hangi uygulamaların yapılabileceğine dair katılımcıları bilgilendirirken; Hans Supenkaemper, Katinka Kerezstes ve Timea Gozstonyi bir çiftliğin temelinin insan olduğundan hareketle antroposofik bakış açısıyla insanın kendisiyle, doğayla, hayvanlarla ve içinde yaşadığı ekosistemle bir bütün haline gelmesini kolaylaştıracak felsefi ve pratik yöntemleri katılımcıların deneyimlerine sundular. 

Demeter Türkiye ve Rotary Tarım Kulübü: BiyodinamikTarımda İşbirliği

 

Festivalin sonunda, Demeter Türkiye ile Rotary Tarım Kulübü arasında işbirlikleri için görüşmeler yapıldı. Her iki kuruluş da sürdürülebilir tarım uygulamalarını yaygınlaştırma ve toplumda bilinç oluşturma amacıyla ortak projeler geliştirme konusunda kararlılıklarını ifade ettiler. Bu işbirlikleri, gelecekte daha fazla etkinlik ve eğitim programının hayata geçirilmesine zemin hazırlayacak.

 

Biyodinamik Tarım Festivali 2024, doğa ile bütünleşen ve ruhsal bir derinlik arayan herkesi unutulmaz bir deneyimle buluşturdu!

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ