DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21559590,71%
Gaziantep
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Buca Belediyesi Alzheimer’a karşı farkındalık yarattı
5 okunma

Buca Belediyesi Alzheimer’a karşı farkındalık yarattı

ABONE OL
21 Eylül 2024 11:27
Buca Belediyesi Alzheimer’a karşı farkındalık yarattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Buca Belediyesi, Dünya Alzheimer Günü’nde farkındalık yaratacak bir etkinliğe imza attı. Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, Alzheimer hastaları ve yakınlarının her zaman yanlarında olduklarını söyledi.

Buca Belediyesi, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü kapsamında, 60 yaş üstü vatandaşlar için ücretsiz  hizmet veren Ata Evi’nde  bir dizi farkındalık etkinliğine ev sahipliği yaptı. Etkinlikte konuşan Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, Alzheimer hastaları ve ailelerine gereken desteği sunmak için her türlü imkânı seferber ettiklerini belirterek, “Unutmayın ki yalnız değilsiniz; birlikte daha güçlü olabilir, bu zorluğun üstesinden hep birlikte gelebiliriz” diye konuştu.

ÜCRETSİZ AKTİVİTELER

Hastalığı önlemede fiziksel ve zihinsel aktivitelerin çok önemli olduğuna dikkat çeken Buca Belediye Başkanı Görkem Duman,  şunları söyledi:

“Ata Evi’nde, 60 yaş üstü hemşehrilerimizin ücretsiz katılım sağlayabileceği aktivitelere yer veriyoruz. Unutmayalım ki bir toplumu güçlü kılan, yardımlaşma ve anlayışla birbirine destek olabilmesidir. Bizler sosyal demokrat bir yerel yönetim olarak hastalar ve hasta yakınları için oldukça yıpratıcı bu süreçte onların yanlarında olduğumuzu hissetmelerini istedik.”

SEMİNER DÜZENLENDİ

Ata Evi’ndeki etkinlike kapsamında Nöroloji Uzmanı Doktor Fatma Akkan, “Alzheimer hastalığı nedir? Nasıl tanı konur? Alzheimer hastalarına bakım verenlere nasıl destek olunmalı? Alzheimer hasta yakınlarının dikkat etmesi gerekenler nelerdir?” konulu seminer verdi.  

EL BECERİLERİNİ GELİŞTİRDİLER

Etkinliğin rahatlama köşesinde ise eğitmen Meltem Deniz’in yoga, meditasyon ve nefes terapisi çemberleri yer aldı. Ayrıca, katılımcıların el becerilerini geliştirmeye yönelik hobi masası kuruldu; burada hep birlikte baskı tekniği ile bez çantalar yapıldı. Grup ve akıl oyunları ile keyifli dakikalar geçiren katılımcılara gün boyu müzik dinletisi sunuldu.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ