DOLAR 34,1796 -0.11%
EURO 37,7770 -0.16%
ALTIN 2.918,23-0,17
BITCOIN 2071602-0,42%
Gaziantep
24°

AÇIK

05:30

İMSAK'A KALAN SÜRE

Büyükakın: Hedefiniz yüzyıllıksa insan yetiştirin
7 okunma

Büyükakın: Hedefiniz yüzyıllıksa insan yetiştirin

ABONE OL
3 Ekim 2024 16:16
Büyükakın: Hedefiniz yüzyıllıksa insan yetiştirin
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çağın gerekliliklerine uygun ve modern tarzda inşa ettiği bir akıllı kütüphaneyi daha gençlerin hizmetine sundu. Derince ve Darıca Halk Kütüphanelerinin ardından Çayırova Millet Bahçesi içinde yer alan Ahmet Haluk Dursun Kütüphanesi düzenlenen tanıtım töreniyle hizmete girdi.

Törende gençlere seslenen Büyükşehir Belediye başkanı Tahir Büyükakın, ’’Hedefiniz bir yıllıksa pirinç ekin, on yıllık hedefleriniz varsa ağaç dikin, hedefleriniz yüz yıllıksa insan yetiştirin’’ dedi.

 

TANITIM PROGRAMINA GENİŞ KATILIM

Kütüphanenin bahçesinde düzenlenen tanıtım törenine Başkan Büyükakın’ın yanı sıra Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Çayırova Kaymakamı Ahmet Önal,  Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, AK Parti Çayırova İlçe Başkanı Erhan Sarıdede, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Soba, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gebze Bölge Koordinatörü İbrahim Pehlivan ve öğrenciler katıldı.

 

VALİ AKTAŞ: GENÇLER İÇİN GÜZEL MEKANLAR

Çayırova Millet Bahçesi Ahmet Haluk Dursun Kütüphanesi tanıtım programında konuşan Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, “Dün Başiskele’de güzel bir kütüphaneyi görme imkanımız oldu. Biraz önce Darıca’da Büyükşehir Belediye Başkanımız ile kütüphanemizi gördük. Burası burada gördüğümüz üçüncü kütüphane oldu. Bu kütüphanelerin hepsi gençlerimiz ve öğrenciler için imrenilecek mekanlar. Çok güzel ortamlar ve imkanlarla hizmet veriyorlar. Buralar hem kitap okuma hem de ders çalışma açısından gençler için bulunmaz yerler. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

 

BAŞKAN: ÇIKIN VE YENİDEN BAŞLAYIN

Konuşmasına özellikle gençlere seslenerek başlayan Başkan Büyükakın, “Özellikle gençlere seslenmek istiyorum. Aklınızda kalan bir hikaye olsun. Bazen birçok şeyi anlatmanın yolu, bir metafor kullanmaktır. Hedefiniz bir yıllıksa pirinç ekin, on yıllık hedefleriniz varsa ağaç dikin, hedefleriniz yüz yıllıksa insan yetiştirin. Gençler işte bu mantıktan hareketle sizlerin yarının dünyasına daha iyi hazırlanmanız için size en güzel imkanları sunmaya çalışıyoruz. Yaklaştığımız yer burası baktığımız yer burası, şöyle düşünün hani bilgisayarınızda yeniden başlat tuşu var ya da telefonlarınızı yeniden başlatıyorsunuz. Böyle bir imkan olsa bir tuşa başsak, dünyada her şey yeniden başlasa bütün maddi varlıklar, yollar, arabalar ve diğer bütün maddi varlıklar yok olsa sadece insanlar kalsa ve bu tüm milletler yeniden yarış etmeye başlasa ‘çıkın ve yeniden başlayın’ desek. Bu yarışı kim kazanır. Bu yarışı insanları en iyi yetişmiş milletler kazanır. İpi önce onlar göğüsler” şeklinde konuştu.

 

ÇİFTÇİ’DEN BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR

Tanıtım töreninde konuşan Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi ise “Konuşmama Allah razı olsun diyerek başlamak istiyorum. Hocamız, ağabeyimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Sayın başkanım sizlerde biliyorsunuz burası 25 bin metrekarelik bir park alanıydı ama bu alanı 70 dönüme çıkardık. Hamdolsun millet bahçemizi, Sayın Cumhurbaşkanımızın yapmış olduğu açılış bayramı ile açtık. Burada kütüphanemizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Sahip olduğumuz bilgiler, temel amaçları; eğitimi desteklemek, kültürel mirasımızı korumak ve bilgiye ulaşımı kolaylaştırmak olan kütüphaneler aracılığıyla yayılır ve dağıtılır” açıklamasını yaptı. Başkan Büyükakın, konuşmaların ardından Başkan Büyükakın vatandaşlarla birlikte Çayırova Ahmet Haluk Dursun Kütüphanesi’ne girerek incelemelerde bulundu.

 

7.208 BASILI, 29 BİN E-KİTAP

Çayırova Ahmet Haluk Dursun Kütüphanesi, 70 bin metrekarelik yeşil alan üzerinde yer alıyor. 1062 metrekareden oluşan kütüphanede; yetişkin ve çocuk bölümleri bulunuyor. 7.208 basılı, 29.000 e-kitap barındıran kütüphanede; ücretsiz internet bağlantısı, geniş okuma, araştırma ve ders çalışma alanları Çayırovalı gençlerin akademik yolculuklarına eşlik ediyor. Çocuklar için ayrılan özel bölümde ise ergonomik çocuk mobilyalarıyla donatılmış çocuk kütüphanesi ve etkinlik alanı hizmet veriyor. Kütüphaneye aslen Herekeli olan ve beş yıl önce elim bir trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Tarihçi Prof. Ahmet Haluk Dursun’un adı verildi.

AYIN ANDA 155 KİŞİ YARARLANABİLİYOR

Kütüphaneden aynı anda 155 kişi yararlanabiliyor. Bunun yanı sıra bina içerisinde 10 kişilik toplantı ve özel çalışma salonu yer alıyor. Kütüphane; geleneksel kütüphane hizmetlerini modern teknolojiyle birleştirerek, Çayırova’nın okuma ve bilgiye erişim altyapısını güçlendirmeyi hedefliyor. Kütüphanede, günümüz teknolojisinin en son yenilikleriyle donatılmış bir bilişim altyapısı bulunuyor. Bunun yanı sıra kitap dostları, “Tümleşik Kütüphane Otomasyonu” sayesinde Kocaeli Büyükşehir Belediye Kütüphanelerindeki yayın koleksiyonuna rahatça erişebilecek. Katalog Tarama Kiosku ile okuyucular kitaplara hızlıca ulaşabilecek.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ