DOLAR 34,2901 -0.01%
EURO 37,1963 0.11%
ALTIN 3.021,88-0,05
BITCOIN 24021552,91%
Gaziantep
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ege Üniversitesinde, Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı
4 okunma

Ege Üniversitesinde, Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

ABONE OL
28 Ekim 2024 09:47
Ege Üniversitesinde, Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ege Üniversitesinde, Cumhuriyetin 101’inci kuruluş yıl dönümüne istinaden bir tören düzenlendi. EÜ Büyük Spor Salonunda gerçekleştirilen  “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Çelenk Sunma Töreni”ne başta Rektör Prof. Dr. Necdet Budak olmak üzere üniversite üst yönetimi, senato üyeleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Rektör Prof. Dr. Budak’ın Atatürk büstüne çelenk sunmasıyla başladı. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik gerçekleştirilen hain terör saldırısını lanetleyerek başlayan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Rektör Prof. Dr. Budak,  “Bugün, milletimizin en kıymetli zaferlerinden olan Cumhuriyetimizin 101. kuruluş yıldönümü vesilesiyle bir arada bulunuyoruz. Derin bir coşku ve heyecanı paylaştığımız bu önemli günde, tüm mensuplarımızın ve öğrencilerimizin Cumhuriyet Bayramını yürekten kutluyorum. Türkiye Cumhuriyeti, ulusumuzun Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde imza attığı destansı istiklal mücadelesinin en değerli mirasıdır.  Tüm dünyaya örnek teşkil eden bu eşsiz miras, bugün halk iradesinin, erdemin, hak ve hukukun ardındaki en yüce güç olarak milletimizin omuzlarında yücelmeye devam ediyor. Şüphesiz ki atalarımızın emanet ettiği mirasa her koşulda sahip çıkmak; bu ülkenin tüm vatandaşlarının en asli görevlerindendir” diye konuştu.

“Tarih bilinci yüksek nesiller yetiştirmeye devam ediyoruz”

Ege Üniversitesi olarak tarih bilinci yüksek nesiller yetiştirdiklerini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Budak, “Bilime ve eğitime kendisini adamış olan bizler ise Cumhuriyetimizin ilelebet yaşamasını sağlayacak, tarih bilinci yüksek nesiller yetiştirmekle yükümlüyüz. Şanlı mirasımızı güvenle emanet edebileceğimiz genç kuşaklarımızın yetiştirilmesinde öncü rol üstlenmeli; bilime sunduğumuz katkıyla ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasına katkı sağlamalıyız. Her 29 Ekim’de burada sizlerle paylaştığımız coşku ve heyecanın, Cumhuriyetimize hayat veren şanlı ruhu yaşatma kararlılığımızın yegâne timsali olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle burada bizlerle olarak milli değer ve kazanımlarımıza bağlılığını ortaya koyan tüm mensuplarımızı gönülden tebrik ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve ülkemize, milletimize hizmeti geçenleri rahmet ve şükranla anıyorum. Ege Üniversitesi ailesinin ve milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı yürekten kutluyorum” dedi. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ