DOLAR 34,2906 0%
EURO 37,1228 0.25%
ALTIN 3.011,52-0,58
BITCOIN 23518762,18%
Gaziantep
19°

AÇIK

15:46

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Kaspersky, Unisoc yongası üzerinde sistemi uzaktan ele geçirmeye olanak tanıyan güvenlik açıkları tespit etti
  • Atar Haber
  • Teknoloji
  • Kaspersky, Unisoc yongası üzerinde sistemi uzaktan ele geçirmeye olanak tanıyan güvenlik açıkları tespit etti
5 okunma

Kaspersky, Unisoc yongası üzerinde sistemi uzaktan ele geçirmeye olanak tanıyan güvenlik açıkları tespit etti

ABONE OL
28 Ekim 2024 08:47
Kaspersky, Unisoc yongası üzerinde sistemi uzaktan ele geçirmeye olanak tanıyan güvenlik açıkları tespit etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CVE-2024-39432 ve CVE-2024-39431 olarak isimlendirilen yüksek önemdeki güvenlik açıkları Asya, Afrika ve Latin Amerika gibi bölgelerdeki cihazlarda yaygın olarak kullanılan bir dizi Unisoc yonga sistemini (SoC) etkiliyor. Bu tehdit akıllı telefonlar, tabletler, bağlantılı araçlar ve telekomünikasyon sistemlerini kapsıyor.

Kaspersky’nin ICS CERT uzmanları, yaptıkları araştırmalar sayesinde saldırganların uygulama işlemcisi üzerinde çalışan işletim sisteminde yer alan güvenlik mekanizmalarını atlatabileceğini, çekirdeğe doğrudan erişebileceğini, sistem düzeyinde ayrıcalıklarla yetkisiz kod çalıştırabileceğini ve sistem dosyalarını değiştirebileceğini gösterdi. Ekip, cihazın Doğrudan Bellek Erişimi (DMA) çevre birimlerini (veri aktarımlarını yöneten bileşenler) manipüle eden ve bilgisayar korsanlarının Bellek Koruma Birimi (MPU) gibi temel korumaları atlamasına izin veren teknikler de dahil olmak üzere, çeşitli saldırı vektörlerini gözlem altına aldı. Bu yöntemler, Kaspersky tarafından ortaya çıkarılan Operation Triangulation APT kampanyasında görülen taktiklerle benzeşiyor ve gerçek saldırganların benzer taktikler kullanabileceğini gösteriyor. Bununla birlikte bu tür saldırı teknikleri, karmaşıklık yapıları nedeniyle gelişmiş teknik becerilere ve geniş kaynaklara sahip saldırganlar tarafından kullanılma potansiyeline sahip.

Unisoc yonga setlerinin yaygın kullanımı, ortaya çıkarılan güvenlik açıklarının hem tüketici hem de endüstriyel ortamlardaki potansiyel etkisini artırıyor. Bu durum otomotiv veya telekomünikasyon gibi kritik sektörlerde uzaktan kod çalıştırma yoluyla ciddi güvenlik sorunlarına yol açma ve operasyonel bütünlüğü bozma ihtimaline sahip.

Kaspersky ICS CERT Başkanı Evgeny Goncharov, şunları söylüyor: “SoC güvenliği, hem yonga tasarım ilkelerine hem de tüm ürün mimarisine dikkat edilmesini gerektiren karmaşık bir konudur. Birçok çip üreticisi, fikri mülkiyetlerini korumak için işlemcilerinin iç işleyişiyle ilgili gizliliğe öncelik veriyor. Bu anlaşılabilir bir durum olsa da, donanım ve ürün yazılımında yazılım düzeyinde ele alınması zor ve belgelenmemiş risklere yol açabilir. Araştırmamız, potansiyel risklerin belirlenmesi ve azaltılması için çip üreticileri, nihai ürün geliştiricileri ve siber güvenlik topluluğu arasında daha işbirlikçi bir ilişkinin geliştirilmesinin önemini vurguluyor.”

Kaspersky, ayrıca Unisoc’u güvenlik konusundaki proaktif yaklaşımı ve müşterilerini koruma konusundaki kararlılığından dolayı takdir etti. Güvenlik açıkları hakkında bilgilendirildikten sonra Unisoc, tespit edilen sorunları gidermek için hızlı bir şekilde yamalar geliştirip yayınlayarak olağanüstü bir duyarlılık gösterdi. Bu hızlı eylem Unisoc’un potansiyel riskleri azaltma ve ürünlerinin güvenliğini sağlama konusundaki kararlılığının altını çiziyor.

Kaspersky ICS CERT, siber riskleri azaltmak için cihaz üreticilerini ve kullanıcılarını bu güncellemeleri hemen yüklemeye davet ediyor. Ancak donanım mimarilerinin karmaşık yapısı nedeniyle, yalnızca yazılım güncellemeleriyle tamamen çözülemeyecek belirli sınırlamalar da söz konusu olabilir. Bu nedenle proaktif bir önlem olarak hem yazılım yamalarını hem de ek güvenlik önlemlerini kapsayan, çok katmanlı bir güvenlik yaklaşımının benimsenmesi yerinde olacaktır.

Kaspersky ICS CERT, kuruluşunuzu hedef alan bir siber saldırıda kullanılabilecek güvenlik açıklarıyla ilişkili riskleri azaltmak için aşağıdaki önlemleri öneriyor:

  • Mevcut araçlarla mümkün olan en yüksek güvenlik seviyesine ulaşmak için BT ve OT sistemlerinin denetimlerini ve düzenli güvenlik değerlendirmelerini gerçekleştirin.
  • Teknik olarak mümkün olan en kısa sürede güvenlik düzeltmeleri ve yamaları uygulayın veya telafi edici önlemler alın. Bunlar büyük olayları önlemek için çok önemlidir.
  • İşiniz ve operasyonlarınız OT sistemlerine bağlıysa, güvenlik ekibinize özel tehdit istihbaratı sağlayın. ICS Tehdit İstihbaratı Raporlama hizmeti, mevcut tehditler ve saldırı vektörleri ile bunları azaltmanın yolları hakkında içgörüler sağlar.
  • Endüstriyel ağların ve otomasyon sistemlerinin güvenilir şekilde korunmasını sağlamak için bir OT XDR platformu olan Kaspersky Industrial CyberSecurity (KICS) kullanın. KICS, Kaspersky ekosistemi içinde merkezi varlık ve risk yönetimi, güvenlik ve uyumluluk denetimleri, olağanüstü ölçeklenebilirlik ve sorunsuz BT-OT yakınsaması sunar.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ