DOLAR 34,1165 0.29%
EURO 38,0700 0%
ALTIN 2.864,631,26
BITCOIN 2135884-1,04%
Gaziantep
27°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Konya Büyükşehir Akşehir’deki Dev Su Projesinde 86 Kilometreyi Tamamladı
  • Atar Haber
  • Gündem
  • Konya Büyükşehir Akşehir’deki Dev Su Projesinde 86 Kilometreyi Tamamladı
5 okunma

Konya Büyükşehir Akşehir’deki Dev Su Projesinde 86 Kilometreyi Tamamladı

ABONE OL
20 Eylül 2024 12:36
Konya Büyükşehir Akşehir’deki Dev Su Projesinde 86 Kilometreyi Tamamladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Proje sahasında incelemelerde bulunan Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir, çalışmaların planlandığı gibi ilerlediğini belirterek, Akşehir’i altyapı konusunda Türkiye’de örnek bir ilçe haline getirmek için çok büyük bir çaba içerisinde olduklarını ifade etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Akşehir ilçe merkezinde su şebeke altyapısını yenileme çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir, düzenli olarak, ayda iki kez kontrol için gittiği proje sahasında incelemelerde bulundu. İnceleme öncesi şantiye alanında Akşehir Belediye Başkanı Ahmet Nuri Köksal ile istişare toplantısı gerçekleştiren Demir, daha sonra inşaat sahasına giderek projenin geldiği durum hakkında açıklamalarda bulundu.

Demir, “Akşehir ilçemizde 129 kilometrelik içme suyu şebekesi inşaatımız hızla devam ediyor. Bundan bir ay önce geldiğimizde yaklaşık 65 bin metreydik. Şu anda 86 bin 340 metredeyiz. Dolayısıyla iş planladığımız şekliyle devam ediyor. İnşallah en kısa zamanda Akşehir’deki İçme Suyu Projesi’ni tamamlamış olacağız” dedi. 

Çalışma dolayısıyla ilçe sakinlerinin gösterdiği anlayış için teşekkür eden Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın talimatları doğrultusunda Akşehir’i altyapı konusunda Türkiye’nin örnek ilçesi haline getirmek için büyük çaba sarf ettiklerini belirtti. Demir, “Türkiye’ye örnek olacak çok önemli bir projeye imza atıyoruz. Depo inşaatımız da devam ediyor. Bölge ayırma menhollerinin siparişleri de verildi. Onlar da gelecek. Bir de SCADA yazılımı ile uzaktan kumanda ile şehir şebekesini yönetme şansını elde etmiş olacağız” ifadelerini kullandı. 

Arızaların minimize edilmesi için gerekli önlemleri de alacaklarını dile getiren Demir, hem işletme anlamında hem su kesintilerinin ortadan kalkması anlamında önemli bir projeye imza attıklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ