DOLAR 34,4676 0.32%
EURO 37,2859 0.45%
ALTIN 2.997,871,49
BITCOIN 2331639-1,01%
Gaziantep
13°

AÇIK

05:48

İMSAK'A KALAN SÜRE

Küçükçekmece’de ücretsiz ‘Anne Taksi’ hizmeti başladı.
  • Atar Haber
  • Gündem
  • Küçükçekmece’de ücretsiz ‘Anne Taksi’ hizmeti başladı.
4 okunma

Küçükçekmece’de ücretsiz ‘Anne Taksi’ hizmeti başladı.

ABONE OL
19 Ekim 2024 12:46
Küçükçekmece’de ücretsiz ‘Anne Taksi’ hizmeti başladı.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Küçükçekmece Belediyesi, ilçede yaşayan anne ve anne adaylarının ev ve hastane arası ulaşımını gerçekleştirecek ‘Anne Taksi’ projesini hayata geçirdi. Küçükçekmece Belediye Başkanlığı tören alanında gerçekleştirilen projenin tanıtım toplantısında konuşan Belediye Başkanı Kemal Çebi, geçtiğimiz günlerde hamile bir kadının metrobüste doğum yaptığı görüntülerle gündeme gelmesinin ardından projeyi hızlandırdıklarını ifade etti.

Projenin tanıtım törenine; Başkan Çebi’nin yanı sıra CHP İstanbul Milletvekili Avukat Turan Taşkın Özer, Cumhuriyet Halk Partisi PM üyesi Turgay Özcan, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kemal Çebi: Annelerimiz, bebekleriyle birlikte konforlu yolculuk yapacaklar

‘Anne Taksiler’de şoför koltuğuna oturarak, projeyi tanıtan Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, “ Göreve geldiğim ilk günden bu yana kadınların huzurla ve güvenle yaşayabildiği, sosyal hayata ve iş hayatına katıldığı bir Küçükçekmece için var gücümüzle çalışma sözü vermiştim. Geride bıraktığımız 5,5 yılda bu anlamda önemli adımlar attık. ‘Anne Taksi’ projesi de 2024 seçimleri öncesi sözünü verdiğim bir projeydi. Geçtiğimiz günlerde basına yansıyan, taksi bulamadığı için metrobüste doğum yapan bir kadının mağduriyeti beni derinden etkiledi. Ne yazık ki bazı ailelerimiz bu dönemde maddi manevi imkânsızlıklar yaşayarak özellikle ulaşım gibi temel hizmetlere erişimde zorluk yaşıyorlar. Bu projeyle ihtiyacı olan annelerimizi bebekleriyle birlikte rahat ve güvenli bir şekilde hastaneye ve evlerine ulaştırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Randevu sistemiyle hizmet verecek

Küçükçekmece Belediyesi, ‘Anne Taksi’ projesiyle toplum sağlığı ve bilinci oluşturarak, anneleri ve bebeklerini konforlu bir şekilde evlerine ulaştırmayı ve kadınları, keyifli olduğu kadar zor da olan doğum yolculuğunda yalnız bırakmamayı hedefliyor.

Sosyo-ekonomik olarak desteğe ihtiyaç duyan anne ve anne adayları için hayata geçirilen Anne Taksiler, Küçükçekmece’de ikamet eden ve Kadın Doğum ve Çocuk Bölümü olan devlet hastanelerinden randevusu olan annelere hizmet verecek.

Anne taksi hizmetinden yararlanmak isteyenler, en az 2 gün önceden almış oldukları randevuyu hafta içi 08.30-17.00 saatleri aralığında 444 4 360 /2663 numaralı telefona bildirerek, taksi randevularını oluşturabilecek. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ