DOLAR 34,2500 0.3%
EURO 37,6215 -0.42%
ALTIN 2.922,300,23
BITCOIN 20940181,53%
Gaziantep
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Patili Dostlara Miniklerden Ziyaret
4 okunma

Patili Dostlara Miniklerden Ziyaret

ABONE OL
4 Ekim 2024 13:06
Patili Dostlara Miniklerden Ziyaret
0

BEĞENDİM

ABONE OL

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında Kahramankazan Belediyesi Sokak Hayvanları Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde ziyaret programı gerçekleştirildi.

Kahramankazan Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı olan 500 köpek ve 200 kedi kapasitesine sahip Kahramankazan Belediyesi Sokak Hayvanları Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, 4 Ekim Sokak Hayvanlarını Koruma Günü kapsamında kapılarını ilçede eğitim gören öğrencilerin ziyaretine açtı. Can dostları ziyarete gelen öğrencilere ‘’Koruma Görevlisi’’ rozeti hediye edildi. Öğrenciler, öğretmenleri ve veterinerler eşliğinde padokları ziyaret ederek can dostlarla birlikte vakit geçirdiler.

‘’CAN DOSTLARIMIZ SAHİPSİZ DEĞİL’’

Kahramankazan sokaklarında vatandaşların can güvenliğini tehlikeye atacak yasaklı ırk ve cinsten sahipsiz sokak hayvanları başta olmak üzere sahipleri tarafından serbest bırakılan can dostların rehabilite ve bakımının yapıldığı merkezde incelemelerde bulunan Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu, ilçede yaşayan her canlının korunma ve yaşama hakkından sorumlu olduklarını vurguladı. 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kapsamında öğrencilerle birlikte Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret eden Başkan Çırpanoğlu: ‘’ Sokağa atılarak kaderine terk edilen can dostlarımızın sağlıklı yaşaması, beden fonksiyonlarını sürdürebilmesi ve hastalık etkenlerinden korunmasını sağladığımız merkezimizi öğrencilerimiz ile birlikte ziyaret ettik. Hayvanların yaşam haklarını koruma noktasında titizlikle yürüttüğümüz çalışmalarımızdan olan Kahramankazan Belediyesi Sokak Hayvanları Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’mize tüm hemşehrilerimizi bekliyorum. Can dostlarımızı sahipsiz bırakmayalım, haklarını bir gün değil her gün koruyalım!’’ dedi.

Sokak hayvanlarının barınma, kısırlaştırma, beslenme ve tedavilerinin eksiksiz şekilde uzman veteriner hekimler tarafından yapıldığını belirten Başkan Çırpanoğlu, merkezde misafir edilen can dostların vatandaşların istekleri doğrultusunda sahiplendirildiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ