DOLAR 34,2542 0.1%
EURO 37,1258 0.28%
ALTIN 3.013,960,74
BITCOIN 2304248-1,55%
Gaziantep
15°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

10. Uluslararası Ankara Kukla Festivali 9 Ülkeden 100 Kukla Sanatçısıyla Gerçekleşti
4 okunma

10. Uluslararası Ankara Kukla Festivali 9 Ülkeden 100 Kukla Sanatçısıyla Gerçekleşti

ABONE OL
22 Ekim 2024 09:26
10. Uluslararası Ankara Kukla Festivali 9 Ülkeden 100 Kukla Sanatçısıyla Gerçekleşti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DenizBank’ın ana sponsorluğunda 13 -20 Ekim tarihleri arasında, 9 ülkeden 100 kukla sanatçısının katılımıyla gerçekleşen 10. Uluslararası Ankara Kukla Festivali, 14 oyunun sergilendiği bir haftalık zengin programın ardından, Tiyatro TEMPO’nun ‘Karagöz Şişe Avcısı’ oyunuyla sona erdi. 

DenizBank ana sponsorluğu, KUKSADER (Kukla, Karagöz, Gösteri ve Sahne Sanatları Derneği) ve Tiyatro TEMPO organizasyonu ile düzenlenen Festival, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Kent Konseyi, Yenimahalle, Keçiören, Altındağ ve Mamak belediyelerinin katkılarıyla dört ilçenin kültür sanat mekanı ve sahnelerinde gerçekleşti.

‘Kukla tiyatrosu yalnızca çocuklar için değildir’ sloganıyla yola çıkan Festival, Kazakistan – Kore Devlet Müzikal Akademik Tiyatrosu tarafından sergilenen resmi açılış oyununun ardından; Bulgaristan, Brezilya, Fransa, Moldova, Güney Kore, Gürcistan, Kazakistan, Sırbistan ve ülkemiz de dahil 9 ülkeden tiyatro topluluğunun oyunlarına ev sahipliği yaptı. 

“Kukla sanatına ilgi duyan kişiler için kaynak kitap oluşturduk”

Festival Direktörü Marina Yüce, Festivalde sadece kukla tiyatrosu topluluklarını değil, bu alanda araştırma yapan akademisyenleri de ağırladıklarını belirterek, şunları söyledi; “Bilindiği gibi Türkiye’de kukla oyunculuğu eğitimi yok. Biz de buradan yola çıkarak Festivalimizde Kukla Tiyatrosunda Profesyonel Eğitim ve Geliştirme Yolları Forumu’nda, bu alanda araştırma yapan akademisyenleri bir araya getirerek 9 ülkeden 19 bildiriye ulaştık. Forumumuzdan çıkan bildirileri, Uludağ Üniversitesi tarafından üç dilde dijital olarak yayınlanacak bir kitaba da dönüştürdük. Kitabımız, Festivalimizin 10’uncu yılında kukla sanatına ilgi duyan kişilere bir hediye olacak.” 

Festival Genel Sanat Yönetmeni Haluk Yüce de 11. Festivalin heyecanını şimdiden yaşadıklarını ve çalışmaya hazır olduklarını ifade etti.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ