DOLAR 34,2583 0.38%
EURO 37,2631 0.5%
ALTIN 2.993,511,34
BITCOIN 23599142,42%
Gaziantep
14°

AÇIK

05:47

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cazın Geleceğine Değer Katan JAmZZ, Unutulmaz Bir Konserle Son Buldu
30 okunma

Cazın Geleceğine Değer Katan JAmZZ, Unutulmaz Bir Konserle Son Buldu

ABONE OL
18 Ekim 2024 12:56
Cazın Geleceğine Değer Katan JAmZZ, Unutulmaz Bir Konserle Son Buldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

JAmZZ Masterclass Programı kazananları arasında yer alan, genç müzisyenler Göksu Köse ve Kaşif Şahin Düşko’nun da usta sanatçılarla birlikte sahne aldığı konser, izleyicileri cazın büyülü dünyasında unutulmaz bir yolculuğa çıkardı.

 

Akbank Caz Festivali kapsamında genç yetenekleri desteklemek ve caz müziğinin evrensel dilini genişletmek amacıyla düzenlenen JAmZZ, bu yıl yenilenen programıyla etki alanını güçlendirdi. BAU Konservatuvar ve Zuhal Müzik iş birliğiyle bir masterclass olarak düzenlenen programın kapanışı da bu yıla özel muhteşem bir konserle gerçekleştirildi. Piyanoda projeye büyük destek veren ve iş hayatının yanı sıra caz müziğine olan tutkusuyla tanınan Akbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakan Binbaşgil, Türkiye’nin değerli müzisyenlerinden davulda Ferit Odman ve kontrbasta Kağan Yıldız’ı bir araya getiren konser, caz tutkunlarına unutulmaz bir gece yaşattı. Biletleri kısa sürede tükenen ve Babylon’da gerçekleşen konsere kültür, sanat ve iş dünyasından birçok önemli isim katıldı. 

 

Usta sanatçılar, JAmZZ Masterclass Programı’nı başarıyla tamamlayan genç müzisyenler Göksu Köse ve Kaşif Şahin Düşko ile bir jam session da gerçekleştirdi. Konserin sonunda, seyircilerin coşkulu alkışlarıyla sahneye geri dönen sanatçılar, genç müzisyenlerle birlikte iki parça daha çaldı.

 

Türkiye’nin genç yetenekleri dünyanın en prestijli eğitim programına katılacak

 

Türkiye’nin önde gelen caz müzisyenlerinin eğitmenliğinde düzenlenen JAmZZ Masterclass Programı’nın kazananları Göksü Köse ve Kaşif Şahin Düşko, 2025 yılında Berklee at Umbria Jazz Clinics’e katılma şansını yakalarken, Berkay Sümbül ise 35. Akbank Caz Festivali’nde sahne alacak sanatçılardan biri olacak. 

 

Boston’daki dünyaca ünlü Berklee College of Music ve Umbria Caz Festivali iş birliğiyle hayata geçen Berklee at Umbria Jazz Clinics, farklı ülkelerden özenle seçilen 200’e yakın parlak genç müzisyeni yoğun bir eğitim programı için bir araya getiriyor. Michele Camilo, Wynton Marsalis, Elvin Jones gibi seçkin Berklee öğretim üyelerini öncülüğünde sunulan bu program, katılımcılara benzersiz bir öğrenme deneyimi sunuyor. Programa seçilen öğrenciler, uluslararası caz ustaları ile tanışma ve onları canlı dinleme şansının yanı sıra, profesyonel müzisyenlerle doğaçlama performans da sergileyebiliyor. 

 

JAmZZ’in yenilenen programı ile sanata ve Türkiye’ye sunduğu değeri zenginleştirdiğini belirten Akbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakan Binbaşgil, “Akbank olarak sanat ve kültürün Türkiye’de gelişiminde uzun yıllardır önemli bir rol üstleniyoruz. Bu sene 34. yılına giren Akbank Caz Festivali, genç yeteneklere uluslararası alanda kapılar açması ve caz müziğini daha geniş kitlelere ulaştırması açısından da çok kıymetli. Caz, yaratıcılığı ve özgürlüğü simgeleyen evrensel bir dil ve JAmZZ Projesi, genç müzisyenlere sahne deneyimi kazandırırken, onların uluslararası arenada kendilerini göstermeleri için bir köprü oluşturuyor. Bu sürecin bir parçası olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Onların başarılarını görmek hem Akbank ailesi için hem de benim için büyük bir gurur kaynağı. JAmZZ Masterclass Programı’nın kazananlarını tebrik ederim. Genç yeteneklerimize bundan sonraki müzikal yolculuklarında başarılar dilerim” dedi. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ