DOLAR 32,4332 0.16%
EURO 35,1101 -0.11%
ALTIN 2.322,760,17
BITCOIN 22915792,93%
Gaziantep
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Denizciler Yurdu Foça Kabotaj Bayramını Kutladı
54 okunma

Denizciler Yurdu Foça Kabotaj Bayramını Kutladı

ABONE OL
1 Temmuz 2022 18:10
Denizciler Yurdu Foça Kabotaj Bayramını Kutladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Foça’da törenler ve yarışmalarla kutlandı. 

 

Sabah 09.30 başlayan törende Atatürk Anıtına Foça Liman Başkanlığı çelengi sunuldu. Cumhuriyet Meydanı’ndaki çelenk sunma törenine; Foça Kaymakamı Ali Çetin, Amfibi Görev Grup ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Serhat Sözbir, Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı personeli, daire amirleri, denizciler ve sporcular katıldı.

 

Deniz sevdalılarına selam olsun

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz mesajında; ‘‘Milli egemenliğin önemli unsuru ve Türk denizciliğinin bağımsızlığı olan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramımız kutlu olsun. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm deniz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz. Geçmişten günümüze iyi denizcilerin yurdu olan Foça’nın tüm denizcilerine ve deniz sevdalılarına selam olsun.’’dedi.

 

Denizlere hakim olan cihana hakim olur

Çelenk sunma töreni konuşmasında 1 Temmuz 1926 tarihinde yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu’nun Kurtuluş Savaşı’nın denizlerdeki zaferinin tescili olduğunu belirten Foça Liman Başkanı Vekili Levent Karalom; “96. yılını kutladığımız Kabotaj Kanunu, Mavi Vatan’daki egemenlik hakkımızın ve stratejik kazanımın simgesidir. Türk Denizciliğinin bağımsızlığı ve denizciliğimizin bu günlere gelmesinde büyük önem arz eden Kabotaj Kanunu Kurtuluş Savaşımızın denizlerdeki zaferinin tescilidir. Uygarlık tarihi incelendiğinde en güçlü medeniyetlerin deniz kıyılarında kurulduğu, denizlere hakim olan kültürlerin ekonomik ve askeri açıdan çok büyük güç kazandıkları görülmektedir. Bu bağlamda ülkemizin Ege’deki, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs’taki hakları ülkemizin denizci bir ülke olmasından geçer.  Ülkemizin sahip olduğu denizler, zengin biyoçeşitlilik, deniz dibi maden yatakları, lojistik ve ulaşım olanakları ile eşsiz imkanlar sunmaktadır. 8 bin 500 kilometre kıyı şeridine sahip ve üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizin, lojistik maliyetlerinin düşürülmesinde, deniz yolunun kullanım oranını artırmak vazgeçilmez bir unsurdur. Denizlere hakim olan cihana hakim olur. ’’dedi.

 

Çelenk sunma töreni bitiminde gezi teknesi ile kıyıdan ayrılan protokol üyeleri, deniz şehitleri anısına hazırlanan çelengi Küçükdeniz Limanında denize bıraktı.

 

Yarışmalar heyecanla izlendi

Kutlamalar saat 17.00’de başlayan yarışmalar ve ödül töreniyle tamamlandı. Yüzme, yağlı direk ve denizden tabak çıkarma yarışmaları heyecanla izlendi.

 

Yarışma sonuçları: Yüzme (18+ erkek) 1.  Temel Yahşi 2.  Necip Altuntaş
3.  Mehmet Furkan Bilmez (16-18 yaş arası erkek) 1.  Murat Calay 2.  Cem Çetin 3.  Arda Çakır
(12-15 yaş arası erkek) 1.  Demir Gener 2.  Denizer Dinner 3.  Halil Orçun Şentürk (12-15 yaş arası kız) 1.Begüm Yumuşak – Denizden tabak çıkarma Tunç Ardıç – Yağlı direk Eren Şen

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ