DOLAR 32,2083 -0.22%
EURO 35,0509 -0.14%
ALTIN 2.496,541,24
BITCOIN 21694282,32%
Gaziantep
21°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İzmir Ümran Baradan Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden “Solo Konser"
  • Atar Haber
  • Teknoloji
  • İzmir Ümran Baradan Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden “Solo Konser"
9 okunma

İzmir Ümran Baradan Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden “Solo Konser"

ABONE OL
30 Nisan 2024 11:21
İzmir Ümran Baradan Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden “Solo Konser"
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ege Üniversitesi (EÜ) Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı tarafından düzenlenen “Solo Konser” etkinliğinde İzmir Ümran Baradan Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri sahne aldı.  EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Özge Gülbey koordinatörlüğünde gerçekleştirilen programa, Kemalpaşa Kaymakamı Musa Sarı, EÜ Konservatuvar Müdürü Prof. Dr. Özge Gülbey, İzmir Ümran Baradan Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Özge Köktürk Çavuş, akademisyenler, öğrenciler ve sanatseverler katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Ümran Baradan Güzel Sanatlar Lisesi Piyano Öğretmeni Zuhal Çınar, “Öğrencilerimizin, sanat yolculuğunda, önemli bir kilometre taşı olan bu konserde bir araya gelmek, bizler için büyük bir mutluluk ve gurur kaynağı. Bu aksam konserimize ev sahipliği yapan, Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı’na, nazik iş birlikleri için teşekkür ediyoruz. Sahne, bir öğrencinin sanatını dünyaya sunma yolculuğunun en heyecan verici adımlarından biridir. Çünkü sahnenin sorumluluğunu, tek başına yönetme deneyimini yaşamaktadır. Günlerce süren çalışmalar, provalar, sahne arkasında geçen hazırlık süreçleri, heyecanla beklenen performans anları ve dinleyici olarak katılan, her bir kişinin hissettikleri; aslında bir konserden daha fazlasını ifade eder. Her bir nota, her bir vuruş, özgüvenle dolu bir öykü anlatır; başta öğretmenlerimiz ve sanat tutkusuyla onlara destek veren siz velilerimizle daha anlamlı olmaktadır. Bu sahnede olmamızı, gençlerimizin ve çocuklarımızın sanat aracılığıyla duygularını ve düşüncelerini iletmelerini ve geleceğe umutla bakmalarını sağlayan Mustafa Kemal Atatürk’e saygı ve minnetlerimizi sunuyoruz. Çocuklarımızın sanatla büyüdüğü bir dünya dileğiyle” diye konuştu.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen konserde dört çocuk sanatçı ağırlandı. Sanatçı çocuklar sırasıyla “Savaş Dansı”, “Some Over The Rainbow”, “Valse” ve “Valtz In A Minor” eserlerini seslendirdiler.  Sanatçı çocuklara, Kemalpaşa Kaymakamı Musa Sarı tarafından çiçek ve başarı belgesi takdim edildi. Program,  İzmir Ümran Baradan Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin icra ettiği “ Bir Fırtına Tuttu Bizi”, “Gavotte In A Minor”, “Lagrima”, “October Song”, “Bahar Yağmuru”,“River Flows In You”  gibi eserler ile Vals ve Oda Orkestrası gösterileriyle devam etti.

 “Hepsi birer pırlanta, hepsinin gözlerindeki o ışığı görüyorum”

Program sonunda konuşan EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Özge Gülbey, “EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı olarak bizler burada sevgili öğrencilerimize sahneye çıktıklarında heyecanlarını yenebilmeleri için bir nebze yardımcı olmak istedik. Hepsi birer pırlanta, hepsinin gözlerindeki o ışığı görüyorum. Onların ikinci adımları biziz, Konservatuvarımızın sınavlarına hepsini bekliyoruz” dedi. Konuşmasının ardından Prof. Dr. Özge Gülbey, öğrencilere başarı belgelerini verdi.

         Kemalpaşa Kaymakamı Musa Sarı da “Solo Konser” etkinliğini çok beğendiğini ifade ederek Ümran Baradan Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Özge Köktürk Çavuş’a, öğretmenlere ve emeği geçen herkese teşekkür etti, başarı belgelerini takdim etti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ