DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
Gaziantep
16°

HAFİF YAĞMUR

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Saray Belediyesi'nden küçüklere büyük eğlence
6 okunma

Saray Belediyesi'nden küçüklere büyük eğlence

ABONE OL
24 Nisan 2024 15:20
Saray Belediyesi'nden küçüklere büyük eğlence
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saray Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir coşku ve gururla kutladı. 23 Nisan kutlamaları kapsamında Saray Belediyesi Müzik Atölyesi’nde eğitim gören öğrenciler tarafından hazırlanan “Küçüklere Büyük Eğlence” izleyenlerden büyük alkış aldı. Muhteşem performanslarıyla programa renk katan Kardeş Belediyemiz Gaydar folklor ekibi, izleyenlerin büyük beğenisini topladı.

YOĞUN KATILIM YAŞANDI
Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yılı tüm yurtta olduğu gibi Saray’da da coşkuyla kutlandı. 23 Nisan kutlamaları çerçevesinde Saray Belediyesi Müzik Eğitmeni Doğanay Temurkan ve öğrencileri tarafından hazırlanan “Küçüklere Büyük Eğlence” 23 Nisan Salı günü saat 20.00’da Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan, Gaydar Belediye Başkanı Ilia Chiosea, Saray Belediye Başkan Yardımcısı Sertaç Akgül, Saray Belediye Meclis Üyeleri Taylan Yürüten, Sami Aksu, Murat İşcan, Saray Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Arif Naci Öngören ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program günün anlam ve önemini belirten konuşmalarla devam etti.

BAŞKAN CHİOSEA: “BAYRAM COŞKUNUZA ORTAK OLMAYA GELDİK”
İlk olarak programda konuşan Kardeş Belediye Gaydar Başkanı İlia Chiosea, “Bizler Gaydar’dan bu özel gününüzü kutlamaya, bayram coşkunuza ortak olmaya geldik. Bu özel gün vasıtasıyla kardeş belediyeler olarak beraber çok güzel işlere imza atacağımıza eminim. Bizi davet ettiğiniz için başkanım çok teşekkür ederiz.” dedi.

BAŞKAN TAŞYASAN: “23 NİSAN’IMIZI ATATÜRK SAYESİNDE COŞKUYLA KUTLUYORUZ”
Programda günün anlam ve önemine dair bir konuşma gerçekleştiren Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan şunları ifade etti:

“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. yılını kutluyoruz bu akşam. Sevgili çocuklar, sevgili gençler, ülkemizin aydınlık yüzleri sizin şahsınızda dünya çocuklarının bayramını kutluyor, gözlerinizden öpüyorum. Bütün çocuklara barış, sevgi ve mutluluk dolu bir dünya temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyor; başta bugünü anlamlandıran çocuklarımızın, milletimizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Bugünü bize armağan eden Selanikli Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Allah gani gani rahmet eylesin.

Bugün burada alkışlarımızı bağımsız bir şekilde yapıyorsak, İstiklal Marşı’mızı okuyorsak, 23 Nisan’ımızı coşkulu bir şekilde kutluyorsak onun ve silah arkadaşlarının sayesinde. Ben de onun memleketlisi, hemşehrisi olduğum için bir kez daha gurur duyuyorum. Hepinize saygılar sunuyorum. İyi seyirler.”
TEMURKAN: “ATALARIMIZIN EMANETLERİNİ YARINLARA TAŞIYACAĞIMIZA ANT İÇERİZ”
Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Saray Belediyesi Müzik Eğitmeni Doğanay Temurkan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Bakmaya doyamadığımız, kıyamadığımız, alın terimiz, geleceğimiz, umudumuz çocuklarımıza Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu önderi Mustafa Kemal Atatürk tarafından armağan edilmiş bayramı kutlamak için burada toplanmış bulunmaktayız. Geçmişten günümüze tarih sahnesinde hep var olmuş bir ulusun yok edilmek istenirken tekrardan varlığını devam ettirmek için yedi düvele başkaldırarak varlığının dünya döndükçe var olacağını ispatladığı günlerden biri olan 23 Nisan’ın 104’ncü yılını kutlamaktayız. 23 Nisan gibi milli bir bayramın önemi ve anlamı çok büyüktür. Bu bayramlar birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, millet olarak tasa ve kıvançta bir olduğumuz günlerdir. Bugün de bizlere bu cennet vatanı canları ve kanları pahasına emanet eden atalarımızın emanetlerini koruyarak, geliştirerek yarınlara taşıyacağımıza ant içeriz.

Atatürk’ün söylediği gibi, “Küçük hanımlar ve beyler sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizlersiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz. Bizler sizlere güveniyor ve inanıyoruz. Bayramınız kutlu olsun. Ne mutlu Türküm diyene!”

GAYDAR FOLKLOR EKİBİ GECEYE RENK KATTI
Konuşmaların ardından Saray Belediyesi Müzik Atölyesi öğrencileri günün anlam ve önemine dair şiirler okudu, skeçler sahneledi. Muhteşem performanslarıyla programa renk katan Kardeş Belediye Gaydar folklor ekibi, izleyenlerin büyük beğenisini topladı.

ÇOCUK KOROSU AYAKTA ALKIŞLANDI
Saray Belediyesi Müzik Atölyesi Çocuk Korosu, eğitmenleri Doğanay Temurkan eşliğinde birbirinden güzel şarkıları ve marşları ile geceye damga vurdu. İzleyenlerden tam not alan Saray Belediyesi Çocuk Korosu, salonu dolduran vatandaşlar tarafından ayakta alkışladı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ