DOLAR 32,8826 -0.25%
EURO 35,1821 -0.54%
ALTIN 2.449,68-0,30
BITCOIN 1984374-2,18%
Gaziantep
28°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

MediaMarkt, fiziksel mağazaları görme engelli bireyler için daha erişilebilir hale getirdi
  • Atar Haber
  • Kültür Sanat
  • MediaMarkt, fiziksel mağazaları görme engelli bireyler için daha erişilebilir hale getirdi
10 okunma

MediaMarkt, fiziksel mağazaları görme engelli bireyler için daha erişilebilir hale getirdi

ABONE OL
26 Haziran 2024 08:50
MediaMarkt, fiziksel mağazaları görme engelli bireyler için daha erişilebilir hale getirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İlk etapta İstanbul’da başlatılacak proje kapsamında, 10 MediaMarkt mağazası görme engelli tüketiciler için daha erişilebilir hale getirilecek.  

Geniş ürün yelpazesiyle teknolojiseverlere konforlu alışverişin keyfini sunan MediaMarkt, fiziksel mağazalarında engelliler için erişilebilirliği artırma konusunda yeni adımlar atmaya devam ediyor. Tüketicileri en yeni teknolojilerle buluştururken en iyi alışveriş deneyimini sunmayı amaçlayan MediaMarkt, alışveriş deneyiminde erişilebilirliğin ve kapsayıcılığın son derece önemli bir faktör olduğu bilinciyle hareket ediyor. Daha önce BlindLook ile yaptığı iş birliği kapsamında mobil uygulamaları ve web sitesinde görme engelli kullanıcılar için sunduğu yapay zekâ tabanlı sesli simülasyon desteğini duyuran MediaMarkt, benzer bir adımı fiziksel mağazaları için atıyor.

Proje ilk etapta İstanbul’daki 10 MediaMarkt mağazasında uygulanacak

BlindLook ile yürütülen yeni proje kapsamında MediaMarkt’ın mağaza bazında hazırladığı erişilebilirlik raporları, BlindLook tarafından işlenerek görme engelli ziyaretçiler için sesli yönergelere dönüştürülecek. Böylece MediaMarkt mağazalarını ziyaret eden görme engelli tüketiciler, bu sesli yönergeleri takip ederek mağazalarda diledikleri reyonlara daha kolay ulaşabilecek. Proje ilk etapta MediaMarkt’ın Ümraniye Meydan AVM, İstanbul Metropol AVM, Emaar AVM, Piazza AVM, Zorlu AVM, Bayrampaşa Forum AVM, Özdilek Park AVM, Beylikdüzü Mağazası, Marmara Park Tech Arena ve Atlaspark AVM mağazalarında başlatılacak. 

MediaMarkt’ın satış kanalları görme engelliler için daha kapsayıcı olacak

Herkes için daha erişilebilir ve kapsayıcı bir teknoloji deneyimi yaratmak amacıyla yola çıkan MediaMarkt, görme engelli tüketicilerin erişimi konusunda BlindLook ile uzun soluklu bir iş birliği yapıyor. MediaMarkt daha önce BlindLook tarafından düzenlenen EyeBrand Ceremony – Beyond Darkness Ödül Töreni’nde EyeBrand ödülüne layık görülmüştü. İş birliğinin kapsamının fiziksel mağazaları içerecek şekilde genişletilmesi adımıyla birlikte, MediaMarkt’ın satış kanallarının tamamı görme engelli tüketiciler için daha kapsayıcı hale gelecek. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ