DOLAR 32,5403 0.24%
EURO 34,7738 0.07%
ALTIN 2.488,541,08
BITCOIN 20597354,26%
Gaziantep
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Okul, Yetişkin Eğitimi ve Mesleki Eğitim Akreditasyonu Açılış Toplantılarını Gerçekleştirildi
  • Atar Haber
  • Eğitim
  • Okul, Yetişkin Eğitimi ve Mesleki Eğitim Akreditasyonu Açılış Toplantılarını Gerçekleştirildi
153 okunma

Okul, Yetişkin Eğitimi ve Mesleki Eğitim Akreditasyonu Açılış Toplantılarını Gerçekleştirildi

ABONE OL
9 Mayıs 2022 16:10
Okul, Yetişkin Eğitimi ve Mesleki Eğitim Akreditasyonu Açılış Toplantılarını Gerçekleştirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Erasmus+ 2021 Çağrısı Okul, Yetişkin Eğitimi ve Mesleki Eğitim Akreditasyon açılış toplantıları, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür’ün katılımı ile 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

 

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü; 2021-2027 yıllarını kapsayan uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda Mesleki Eğitim, Okul ve Yetişkin Eğitimi alanlarında akredite kurum oldu. 2021-2027 Dönemi Erasmus+ Dönemi için Akredite olması kapsamında, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 2021 yılı konsorsiyumuna ortak olmak üzere başvuruları kabul edilen kurumlarla açılış toplantıları düzenlendi.

 

Erasmus+ Akreditasyonu; tüm eğitim alanlarında sınır ötesi değişim ve işbirliği fırsatları için araç olmakla birlikte İzmir’deki öğretmen ve öğrencilere 21. yüzyıl becerileri kazanmaları için uluslararası fırsatlar sunuyor. Programın genel hedefi; Avrupa öğretim ve öğrenim boyutunun güçlendirilmesi amacıyla içerme, çeşitlilik, hoşgörü ve demokratik katılım değerlerinin teşvik edilmesi ile Avrupa kültürel mirası hakkında bilgi edinilmesi ve Avrupa genelinde profesyonel ağların geliştirilmesini desteklemek.

 

Katılımcıların yabancı dil becerilerinin artması, dijital yeterliliklerin geliştirilmesi, herkese kapsayıcı ve eşit fırsatların sunulması ile birlikte daha yeşil ve sürdürülebilir bir çevre bilinci oluşturulması ilkelerileriyle proje süreçlerinin tamamlanması planlanıyor.  Yedi yıllık dönemde; dijital becerilerin geliştirilmesi, sürdürülebilir bir çevre bilincinin oluşturulması ve kapsayıcılık ilkesinden hareketle proje süreci boyunca idarecilerin, öğretmenlerin ve öğrenicilerin uluslararasılaşma boyutu güçlendirilecektir.

 

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2021-2027 Dönemi Erasmus+ Akreditasyonu için Okul Eğitimi, Mesleki Eğitim ve Yetişkin Eğitimi alanlarında akredite kurum olan 14 İl Milli Eğitim Müdürlüğünden biri oldu. Bu kapsamda akreditasyonun ilk yılını kapsayan 2021 dönemi için ortak kurumlarla açılış toplantısı gerçekleştirildi. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Yetişkin Eğitimi alanında Türkiye sıralamasında ikinci ve Okul Eğitimi alanında üçüncü kurum oldu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ